ÚLTIMA HORA

7 morts a la residència de Vila-seca pel brot de coronavirus

El vent arrenca parts del monument dels Pins de Mariscal de la Pineda

El monument ha quedat en un estat força perillós
El vent ha desenganxat i arrencat algunes «fulles» dels Pins de Mariscal de la Pineda | Facebook

Els episodis de vent que s'estan produint els darrers dies a les comarques de Tarragona estan provocant diversos incidents repartits arreu del territori. El darrer s'ha localitzat a la Pineda, a Vila-seca, precisament al seu característic monument dels Pins de Mariscal, al cor del passeig de Pau Casals. El conjunt escultòric dissenyat per l'artista valencià Xavier Mariscal imita una pineda formada per vuit pins d'acer de i coure de 24 metres d'alçada.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Els darrers dies el vent ha arrencat diverses plaques d'acer que conformen les «fulles» d'aquests pins, fent-les caure a terra, a la zona verda que envolta les escultures. Diversos testimonis apunten de la perillositat d'aquesta situació, ja que la caiguda de les plaques, juntament amb la força del vent, podrien provocar greus danys a les persones que passen per sota o per la vora del conjunt escultòric dels Pins de Mariscal. A més, es pot veure fàcilment que algunes de les «fulles» d'acer s'han desenganxat de la base dels pins, i també perillen de caure.

L'Ajuntament de Vila-seca hi intervindrà aquesta setmana per evitar nous despreniments

Des de l'Ajuntament de Vila-seca han confirmat a TarragonaDigital que al llarg d’aquesta setmana es repassarà tota l’estructura de l'escultura, mitjançant equips elevadors. En aquest sentit, es tindrà especial cura amb les peces metàl·liques que sobresurten perquè no torni a passar el mateix en nous episodis de ventades.

Una de les plaques arrencades pel vent del monument dels Pins de Mariscal | Facebook

Més notícies de la categoria Successos