Imatge de la presentació de la 27a Mostra de Teatre Jove de Tarragona

Arriba la 27a edició de la Mostra de Teatre Jove de Tarragona, amb set companyies

Set estrenes faran les delícies del públic en una programació que es podrà veure del 28 d'octubre al 26 de novembre al Teatre Tarragona

Durant la tarda d’ahir dimarts, 6 d’octubre, el conseller de Joventut de Tarragona, Hermán Pinedo, va presentar la 27a edició de la Mostra de Teatre Jove, ben acompanyat pels diversos representants de les set companyies que, enguany, formaran part de la programació. Tot i la pandèmia, els diversos col·lectius teatrals han seguit amb els seus projectes i produccions i presentaran, un any més, la seva feina.

Aquest 2020, la Mostra de Teatre Jove de Tarragona passa de la primavera a la tardor i se celebrarà, concretament, entre els dies 28 d’octubre i 26 de novembre. Es tracta «d’una nova edició del teatre juvenil amateur més autèntic de la ciutat», va apuntar Pinedo, que va afegir que «l’aportació de l’Ajuntament és oferir als grups participants canals permanents de suport mitjançant equipaments culturals i juvenils per a la formació, l’experimentació, la reflexió i l’exhibició per motivar i connectar les seves pràctiques artístiques i culturals».

Set estrenes, cinc creacions pròpies

La Mostra d’enguany presentarà set grups amb l’estrena de set obres, cinc de les quals són de creació pròpia mentre que, les dues restants, pertanyen a autors diversos. Les companyies participants són Meraki Teatre, Histrions Teatre, Arteliats Teatre, Tornavís, Vis de Vanadi, l’Aula de Teatre de la URV i Theatron, que conformen un total de 320 persones treballant i aportant diferents papers i funcions al festival.

La mostra, al Teatre Tarragona

Com és habitual, un consell assessor, conformat enguany per les directores teatrals Mercè Sardà i Eva Vives, el periodista Enric Garcia Jardí i la coreògrafa Raquel Méndez, valorarà les obres un cop representades. Les representacions, precisament, es faran al Teatre Tarragona complint, evidentment, amb totes les mesures de seguretat, aforament i higiene derivades de la Covid-19.