Govern i Ajuntament de Tarragona volen que l'Anella Mediterrània sigui «referència al sud de Catalunya»

La consellera d'Esports del consistori, Elisa Vedrina, i el secretari general de l'Esport del Govern, Gerard Figueras, comparteixen que «el llegat dels Jocs ha de ser per activitats esportives»

L'Ajuntament de Tarragona i el govern de la Generalitat han construït, el matí d'aquest divendres 26 d'octubre, «les bases de l'acord per la cessió del Palau d'Esports Catalunya per part del govern de la Generalitat al consistori tarragoní». Així ho han anunciat en una roda de premsa als mitjans de comunicació la consellera d'Esports tarragonina, Elisa Vedrina; el conseller Comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor i, per part del govern català, el delegat al Camp de Tarragona, Òscar Peris i el secretari general de l'Esport català, Gerard Figueras.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'acord, segons han explicat, «estarà llest abans d'acabar l'any i comportarà, com es fa habitualment, que la titularitat de la instal·lació romangui al govern mentre que la gestió sigui del consistori». La voluntat de les parts és que «entri en funcionament com més aviat millor». Tots dos, tant Vedrina com Figueras, han coincidit en el fet que el Palau d'Esports Catalunya ha d'anar destinat a «activitats esportives».

L'Anella Mediterrània, «referent del sud de Catalunya»

Vedrina ha manifestat «la meva doble satisfacció per l'acord assolit avui, ja que deixa patent que el govern també veu que el Palau ha d'anar a promocionar l'esport base de Tarragona i al mateix temps comptem amb el suport de la generalitat perquè esdeveniments esportius de tota Catalunya es realitzin al Palau i a l'Anella».

En la mateixa línia s'ha expressat l'home de govern a les comarques tarragonines, el vallenc Òscar Peris, qui ha assegurat que «Tarragona ajudarà a descongestionar els esdeveniments que es fan a Barcelona. Volem reforçar el paper, en l'àmbit de l'esport, de Tarragona i treballarem conjuntament perquè sigui un referent al sud de Catalunya».

Gerard Figueras, per la seva banda, ha avançat un primer pas per fer de l'Anella, i del Palau, «un referent al sud de Catalunya».  «Posarem aquest equipament a disposició de les federacions internacionals esportives i apostarem per impulsar programes de tecnificació i de rendiment esportiu» ha afegit el màxim representant del govern català en matèria de política esportiva. Es tracta de la mateixa línia de treball que va avançar la consellera Vedrina a TarragonaDigital en una entrevista el passat diumenge 21 d'octubre

I pel que fa als serveis pendents del Palau d'Esports Catalunya,  Figueras ha comentat que «vull deixar clar que el Palau d'Esports Catalunya és una instal·lació acabada i pel que falta, com el parquet a tota la pista o les cortines per fer activitats separades, ens farem càrrec entre les dues administracions».