Els actes de Santa Tecla d'aquest dijous, 17 de setembre

Miguel Poveda actua al Camp de Mart aquesta nit, mentre que la TGN Big Band & Yamil茅 Wilson i la Jove TGN Big Band & Chloe Carrascal ho far脿 al Teatre Tarragona
Concerts, espectacles infantils i sopars i cinema a la fresca a la Terrasseta de Santa Tecla | Facebook La Terrasseta de Santa Tecla

Continuen els actes culturals a Tarragona per celebrar la Santa Tecla. Aquest dijous, 17 de setembre, continuen les visites guiades per Tarragona i s'afegeixen les visites a la Torre del Pretori. A la tarda, la Colla Jove Xiquets de Tarragona presenta el 8猫 volum de la col路lecci贸 'Els Contes del Seguici de Tarragona' i a continuaci贸 celebraran el bateig lila. El jard铆 de la Casa Canals torna a acollir la presentaci贸 d'un llibre, a la tarda, i una sessi贸 de contes, a la nit.

Pel que fa a la m煤sica, avui dijous hi ha el tercer concert a l'Auditori del Camp de Mart, amb Miguel Poveda. Paral路lelament, al Teatre Tarragona actua la TGN Big Band & Yamil茅 Wilson i la Jove TGN Big Band & Chloe Carrascal en un homenatge a la m煤sica llatina. A la Terrasseta continua la m煤sica en directe i els sopars i el cinema a la fresca.

Dijous 17 de setembre

11 h, Itinere, des del portal del Roser. Visita guiada: Tarragona romana. Descobreix la Tarragona que va enlluernar l鈥檈mperador Adri脿 al segle II amb una visita guiada a peu pels principals monuments que formen part del Patrimoni Mundial de la Humanitat. Preu: 9,50 鈧 / 8 鈧 (redu茂t) / 4,50 鈧 (6-12 anys). Informaci贸 i reserva pr猫via obligat貌ria a itinere@turismedetarragona.com - 977 239 657. Durada: 2 h. Places limitades.

Organitza: Itinere

17.30 h, Torre del Pretori, pl. del Rei. Visita guiada: La Mitra i la Corona. Durant l鈥檈dat mitjana Tarragona va patir una lluita aferrissada entre els dos senyors m茅s poderosos de la Corona: el rei i l鈥檃rquebisbe. Tots dos lluitaven per controlar la ciutat i les seves faldes, i la guerra no nom茅s es lluitava al camp o als carrers, sin贸 tamb茅 per veure qui organitzava una entrada m茅s espectacular a la ciutat. Aquestes entrades s贸n l鈥檕rigen del nostre Seguici festiu. Preu: 10 鈧 (adults) / 7 鈧 (6-12 anys). Informaci贸 i reserva pr猫via obligat貌ria a reservas@argostarragona.com. Durada: 1.30 h. Places limitades.

Organitza: Argos, Serveis Culturals

17.30 h, local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. C贸s del Bou, 23. Festa de presentaci贸 del 8猫 volum de la col路lecci贸 Els Contes del Seguici de Tarragona, enguany dedicat als Nanos Vells de Tarragona: El barret del Nano Capit脿, amb textos de Foix Huguet i il路lustracions d鈥橭ctavius. Editat per l鈥橝ssociaci贸 d鈥橝mics de la Colla Jove i Insitu Comunicaci贸. Vine i gaudeix del conte a trav茅s del contacontes que ens oferir脿 el polifac猫tic Joan Revert茅, de L鈥橧nvisible Titelles. Preu: gratu茂t. Inscripci贸 pr猫via a inscribirme.com/FestaConte. Aforament limitat.

Organitza: Associaci贸 d鈥橝mics de la Colla Jove

Col路laboren: Insitu Comunicaci贸, Diputaci贸 de Tarragona i Colla Jove Xiquets de Tarragona

18 h, local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. C贸s del Bou, 23. Bateig lila. Entrega de samarretes de la Colla Jove Xiquets de Tarragona als fills de castelleres i castellers nascuts el darrer any.

Organitza: Associaci贸 d鈥橝mics de la Colla Jove

Col路labora: Colla Jove Xiquets de Tarragona

18 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta Familiar. DeseOequilibrio鈥 pero a su tiempo! Dos artistes molt diferents interpreten a la seva manera el temps i l鈥檈quilibri, es troben i s鈥檈nfronten. El personatge ferm i equilibrat es mou pl脿cidament per l鈥檃ire, per貌 i l鈥檃ltra artista? Curiosa, s鈥檋i acosta, per貌 alguna cosa no va b茅: la m煤sica la domina i nom茅s amb el temps pot trobar el seu equilibri. Una combinaci贸 d鈥檃crodan莽a, verticals, contorsi贸, cintes i trapezi, i sobretot molt d鈥檋umor. Preu: gratu茂t. Espai amb aforament limitat, nom茅s accessible amb reserva pr猫via a www.laterrasseta.com Acc茅s a l鈥檈spai a partir de les 17 h.

Organitzen: Ajuntament de Tarragona i La Terrasseta

18 h, Casa de la Festa, Via Augusta, 4. Sigues nano per un dia! Enguany els Nanos Vells ofereixen una activitat alternativa per garantir la seguretat i la higiene sense renunciar a la seva activitat m茅s popular: han organitzat un concurs a trav茅s de les seves xarxes socials en qu猫 tres 煤nics guanyadors tindran l鈥檕portunitat d鈥檈mprovar-se els nanos d鈥檃questa edici贸, el Nano Capit脿 i els Nanos Andalusos. S鈥檃profitar脿 per explicar b茅 com es vesteix un nano de cap a peus, i la companyia tarragonina (H)istrionis Teatre explicar脿 qui eren les persones que van inspirar la caricatura dels nanos.

Organitza: Agrupaci贸 de Portadors dels Nanos Vells de Tarragona

Col路labora: Associaci贸 Cultural (H)istrionis Teatre

L鈥檃cte s鈥檈metr脿 a trav茅s de les xarxes oficials de l鈥橝juntament de Tarragona.

18.30 h, Itinere, des del portal del Roser. Visita guiada: Santa Tecla a Tarragona. Descobriu la hist貌ria de la santa que 茅s patrona de la nostra ciutat des de l鈥檈dat mitjana. Evocarem pels carrers de la Part Alta l鈥檈ntrada del bra莽 a Tarragona ara fa set segles. Preu: 9,50 鈧 / 8 鈧 (redu茂t) / 4,50 鈧 (6-12 anys). Informaci贸 i reserva pr猫via obligat貌ria a itinere@turismedetarragona.com - 977 239 657. Durada: 2 h. Places limitades.

Organitza: Itinere

18.30 h, jard铆 de Casa Canals, c. Granada, 11. Presentaci贸 del llibre de m煤siques de ministrers Escola de Ministrers 2, de Xavier Pall脿s i Pere Oliv茅. Edici贸 a cura d鈥橢l Tecler. Actuaci贸 a c脿rrec dels alumnes de l鈥橝MTP El Tecler de Tarragona. Preu: gratu茂t. Inscripci贸 pr猫via obligat貌ria a cultura.tarragona.cat/invitacions. Aforament limitat.

Organitza: El Tecler

Col路labora: Ajuntament de Tarragona

19 h, Casal Popular Sageta de Foc, c. la Nau, 11. Inauguraci贸 de l鈥檈xposici贸 fotogr脿fica 鈥淯t Urrare鈥, de Lluc Queralt. Instant脿nies d鈥檃rreu del m贸n i de racons propers a Tarragona. Acc茅s limitat a l鈥檃forament de la sala.

Organitza: Casal Popular Sageta de Foc

19 h, Icomar, Riuclar, Parc Riuclar, l鈥橝lbada i la Floresta. TradiTrenet. Els m煤sics s贸n enguany els protagonistes del cartell, i ho seran tamb茅 de molts moments de la festa. Durant quatre dies i  a sobre del trenet, portaran la m煤sica a diverses zones de la ciutat. De ben segur que si aneu passejant o esteu tranquil路lament a casa els podreu escoltar. Hi participen Grallers Els Quatre Garrofers i Grallers de l鈥橝lf脿brega.

Durant aquests dies de Santa Tecla s'han organitzat diverses visites guiades per la ciutat | @TGNcultura

19 h, c. Enrajolat. Visita guiada: La Tarragona medieval, urbanisme d鈥檜na ciutat eclesi脿stica. El poder dels arquebisbes, la pres猫ncia dels reis, el paper de la municipalitat, l鈥檃uge de les oligarquies urbanes o les pen煤ries del poble. En un m贸n de catedrals i esgl茅sies, endinsa鈥檛 en l鈥檜rbanisme d鈥檜na ciutat medieval i reviu els aspectes m茅s quotidians dels seus habitants. Preu: 8 鈧 (adults) / 4 鈧 (10-16 anys) / gratu茂t (menors de 10 anys). Informaci贸 i reserva pr猫via obligat貌ria a jvila@iberapt.com - 659 111 081. Places limitades.

Organitza: Iber. Arqueologia, Patrimoni i Turisme

20 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta Familiar. Concert amb Fire Balls. Preu: gratu茂t. Espai amb aforament limitat, nom茅s accessible amb reserva pr猫via www.laterrasseta.com Acc茅s a l鈥檈spai a partir de les 19.15 h.

Organitzen: Ajuntament de Tarragona i La Terrasseta

21 h, Teatre Tarragona, Rambla Nova, 46. Homenatge a la m煤sica llatina amb la TGN Big Band & Yamil茅 Wilson i la Jove TGN Big Band & Chloe Carrascal. Aquest any 2020 la TGN Big Band i la Jove TGN Big Band ens presenten un nou concert en el marc de la Festa Major de Santa Tecla, aquesta vegada dedicat a la m煤sica llatina. Preu: 10 鈧. Venda d鈥檈ntrades a www.tarracoticket.cat.

Organitza: Rambla Music

Col路labora: Ajuntament de Tarragona

21.30 h, Teatre Auditori del Camp de Mart. Miguel Poveda en concert. Sentiment, energia i fusi贸 de flamenc i g猫neres musicals variats en aquest escenari tan especial. El seu carisma, el seu comprom铆s social i la passi贸 que aboca a l鈥檈scenari converteixen els seus concerts en una experi猫ncia 煤nica d鈥檃mor a l鈥檃rt i a l鈥檈moci贸. Preu: 30 鈧 + despeses de distribuci贸. Venda d鈥檈ntrades a www.ticketplus.cat.

22 h, Itinere, des del portal del Roser. Visita guiada: Llegendes de Tarragona. Quan caigui el sol, a la fresca del vespre, farem un recorregut per la Part Alta. Passejarem pels seus carrers, plens d鈥檋ist貌ries, curiositats i llegendes que us explicarem. Preu: 9,50 鈧 / 8 鈧 (redu茂t) / 4,50 鈧 (6-12 anys). Informaci贸 i reserva pr猫via obligat貌ria a itinere@turismedetarragona.com - 977 239 657. Durada: 2 h. Places limitades.

Organitza: Itinere

22 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta Familiar. Cinema a la fresca i sopar amb fira food trucks: Atrapado en el tiempo (1983), de Harold Ramis. Preu: gratu茂t. Espai amb aforament limitat, nom茅s accessible amb reserva pr猫via a www.laterrasseta.com Acc茅s a l鈥檈spai a partir de les 17 h.

Organitzen: Ajuntament de Tarragona i La Terrasseta

22 h, jard铆 de Casa Canals, c. Granada, 11. Conteclada. Avui, contes amb Joan Revert茅 i Muntsa Plana. Preu: gratu茂t. Inscripci贸 pr猫via obligat貌ria a cultura.tarragona.cat/invitacions. Aforament limitat.

"No us ho perdeu: La gran novetat de Santa Tecla que est脿 triomfant" "La proposta del PSC de TGN per acabar amb les aglomeracions a les escoles"