Imatge de persones fent cua al Tinglado 1 del Port de Tarragona

El Tinglado 1 del Moll de Costa acull des d'avui dijous 75 obres del Concurs de Pintura, Dibuix i Gravat

L'art tarragoní, els museus virtuals i la mostra musical PortAutors, també protagonistes de l'agenda cultural del Port

El Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona és l’escenari, des d’avui dijous, de l’exposició de les 75 obres que es van presentar al V Concurs de Pintura i IV Concurs de Dibuix i Gravat, una convocatòria impulsada per la Fundació Privada Mútua Catalana, amb el suport de l’Autoritat Portuària. La mostra, que es podrà veure fins al pròxim 13 de desembre, comptarà, evidentment, amb l’obra guanyadora en la categoria de pintura, ‘Sin Título’, de l’extremeny Melchor Balsera; i ‘Espai translúcid / composició 35’, de Josep Pérez González, peça guanyadora en la categoria de dibuix i gravat. Ambdós han estat guardonats amb un premi de 5.700 euros cadascun.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Art tarragoní

Davant del Tinglado, al Refugi 1, encara es pot contemplar la ‘XIX Exposició Col·lectiva del Sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona’, una altra manera de conèixer els artistes tarragonins. És, precisament, la tradicional exposició col·lectiva del Sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona, que té la voluntat d’acotar els artistes locals tarragonins i convidats amb formats i tècniques ben diverses. Enguany, i arran de la pandèmia del coronavirus, expliquen els organitzadors, «l’esforç és considerable, amb una obra esperançada, que reflecteix l’estat actual de la nostra ciutat. Carrers, pedres antigues i, sobretot, la mar, reflectits amb passió i fermesa per demostrar que l’art no té fronteres, que és un camí d’esperança i d’amor a la vida».

Les dues mostres, al Tinglado 1 i al Refugi 1 del Port de Tarragona, es poden veure de dimarts a dissabte de 10.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores, i diumenges i festius d’11.00 a 14.00 hores. Els dilluns restaran tancades.

Pla general de l'exterior del Tinglado 2 del Moll de la Costa, seu provisional del Museu del Port
El Tinglado 2 del Moll de la Costa, seu provisional del Museu del Port | Port de Tarragona

La diversitat, protagonista al Museu del Port

El Museu del Port, conjuntament amb set museus més de Tarragona, obren portes virtualment i fins al 30 de novembre sota un mateix concepte: la diversitat. El museu portuari, concretament, ha escollit la diversitat de gènere per participar aquest any en l’itinerari virtual ‘Viatge a la Constel·lació Museu’, que substitueix, per la Covid-19, els actes presencials de la Nit dels Museus. Així, des del dia 14 i fins al 30 de novembre, es podrà fer un itinerari telemàtic pels diferents museus tarragonins, que descobriran una peça o element patrimonial relacionada amb la diversitat. Per participar en la ruta cal accedir a l’enllaç d’Auriga Serveis Culturals i destapar quina peça proposa cadascuna de les institucions, a través de diversos vídeos de curta durada.

La ruta es pot seguir des de casa o visitant el Museu del Port, que continua obert al Tinglado 2 del Moll de Costa, amb aforament reduït, i on es brinda una exposició temporal, tot un recorregut per la història portuària tarragonina. L’entrada és gratuïta i s’hi poden trobar les tipologies de vaixells i els diferents sistemes de propulsió amb la incorporació del model del mercant Mont-sant, de propulsió a vapor al costat de la vela i el rem. A les instal·lacions també s’hi ha recreat una retrospectiva del comerç al Moll de Costa, així com elements de l’ofici del boter, mestre d’aixa, remenadores i cosidores de sacs. La mostra està oberta de dimarts a dissabtes de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores, i diumenges i festius d’11.00 a 14.00 hores. Els dilluns romandrà tancada.

Alhora, el Museu del Port proposa també l’activitat ‘Fem memòria…’ on es busca la col·laboració de la ciutadania, a través de les xarxes socials, per completar l’arxiu de fotografies històriques del seu fons @museuporttarragona.

El PortAutors, en marxa

Al Teatret del Serrallo, per la seva part, es manté la final del PortAutors 2020, una convocatòria que descobreix el talent de casa nostra i dóna a conèixer el seu potencial artístic. En aquesta edició el jurat destaca l’alta qualitat i professionalitat de les sis candidatures finalistes, que són Ivory Tusk, Patricia Atzur, La Chica del Mono, Lia Sampai, Brott i Mia Fuentes. Es poden seguir els passos dels finalistes a través de les xarxes socials del Port.


Comentaris