El rei d'Espanya, Felip VI, en la reunió telemàtica mantinguda pel president del Col·legi d'Advocats de Tarragona, Manel Albiac

El president del Col·legi d'Advocats de Tarragona manté una trobada telemàtica amb el rei d'Espanya

El monarca i el conegut advocat tarragoní han tractat la reactivació del món judicial

El president del Col·legi d'Advocats de Tarragona, i màxim representant del Consell de l'Advocacia Catalana, Manel Albiac, ha mantingut una reunió de treball, telemàtica, amb el rei d'Espanya, Felip VI.

La trobada s'ha dut a terme aquest matí de dilluns, 25 de maig, i ha arribat enmig del malestar que hi ha entre el col·lectiu de juristes, i membres del món judicial, per la manca de coneixement sobre com es posaran en marxa els jutjats durant el desconfinament. La Casa Reial ha anunciat la reunió a través d'una piulada al seu compte de Twitter on ha afirmat que «Manel Albiac representa els 40.000 col·legiats de Catalunya» i ha desgranat que, durant la reunió, han parlat de «la necessària adaptació del funcionament judicial després de la COVID-19».

La política, present a les eleccions del Col·legi d'Advocats de Tarragona

A finals d'any, el Col·legi d'Advocats de Tarragona celebrarà eleccions per triar una nova junta. Aquesta cita amb les urnes arribarà amb un col·lectiu polaritzat per la situació política. De fet, David Rocamora, un conegut lletrat de la ciutat de Tarragona identificat amb postulats independentistes, té previst presentar llista contra la candidatura continuista de Manel Albiac, un degà vinculat, segons els seus detractors, amb postulats espanyolistes. 

Tots els moviments fets per Albiac han sigut interpretats en clau política. A finals del passat mes d'abril, l'exèrcit espanyol va desinfectar el Col·legi d'Advocats de Tarragona, en un dels moments àlgids de la crisi del coronavirus. La visita de l'exèrcit a Tarragona per poder dur a terme aquesta actuació va ser molt criticada a xarxes socials


Comentaris
Siscu
Manel Albiac es un pájaro que salió de otro nido de pájaros.