Aforament restringit i espai delimitat: així reobren les piscines comunitàries de Tarragona

El BOE dicta l'aforament limitat i la distància de seguretat entre els usuaris
Imatge de la piscina comunitària amb els espais delimitats | TarragonaDigital

L'estiu arriba, de manera oficial, el vespre d'aquest dissabte, 20 de juny, i en els pròxims dies la calor ens obligarà a buscar opcions refrescants per poder passar millor les hores del dia amb més xafogor. Ara bé, la pandèmia del coronavirus ha obligat a prendre mesures excepcionals per evitar el contagi. Per això, alguns municipis o comunitats de veïns han decidit no obrir enguany no obrir les seves piscines, mentre que d'altres han optat per obrir-les aplicant una sèrie de restriccions.

És el cas d'una piscina comunitària de la ciutat de Tarragona, que aquest cap de setmana ja ha obert per als seus veïns. Per tal de garantir la distància de seguretat entre els banyistes i els veïns que prenen el sol, han decidit delimitar l'espai en diferents parcel·les. Així doncs, la gespa ha quedat dividida amb uns quadrats que indiquen el lloc on ha d'anar cada tovallola.

Les piscines comunitàries no tenen una normativa específica, així que adopten les normes dictades pel BOE per a les piscines recreatives. El govern espanyol va llençar diverses mesures per tal que les piscines poguessin reobrir amb seguretat, com ara restringir l'aforament total al 30% i garantir que els usuaris mantinguin la distància de seguretat de dos metres entre ells. També es contempla que els veïns hagin de reservar cita prèvia per poder gaudir de la piscina, per controlar l'aforament i evitar que hi hagi aglomeracions. A més, la higiene i la desinfecció ha de ser contant, tant la personal, amb el gel hidroalcohòlic, com la neteja de les zones comunes, com ara les superfícies, els agafadors o les hamaques. 

"Mobilitat: Tarragona recupera dues línies de busos aturades pel coronavirus" "Brutal: El milionari impacte econòmic per TGN que ha tingut la Covid-19"