Pla contrapicat de la façana d'entrada a l'Audiència de Tarragona, amb el rètol de 'Palau de Justícia' i les banderes espanyola i catalana.

Afronta 20 anys de presó per assaltar un home a Tarragona i exigir-li diners i cocaïna

El processat va amenaçar de mort l'inquilí d'un pis i va intimidar-lo amb un ganivet, segons fiscalia

La fiscalia demana 20 anys i quatre mesos de presó per a un individu acusat de participar en l'assalt a un domicili de Tarragona i d'exigir diners i cocaïna al seu inquilí sota amenaces de mort i a punta de ganivet. Els fets es remunten a l'octubre de 2019, al barri de Sant Salvador. L'estiu passat l'Audiència de Tarragona ja va condemnar dos homes a 8 anys de presó per aquests mateixos fets i ara, un cop s'ha pogut identificar un altre dels implicats, l'envia a judici. Amine A.A. està processat per dos robatoris amb violència en casa habitada amb ús d'instrument perillós —un de consumat i un en temptativa—, un robatori amb força en temptativa, detenció il·legal, extorsió, pertinença a grup criminal i un delicte lleu de lesions.

Segons l'escrit d'acusació del fiscal, cap a dos quarts de tres de la matinada del 21 d'octubre del 2019 el processat, d'acord amb J.D.F. i A.M.A. —ja condemnats—, es van dirigir a un domicili del barri de Sant Salvador amb la intenció d'obtenir «un benefici patrimonial immediat i il·lícit». Van forçar la porta d'entrada i van fracturar un vidre annex i, finalment, van forçar la finestra de la cuina. El processat, Amine A.A., i A.M.A., cadascun d'ells amb un ganivet, va accedir a dins mentre J.D.F. i altres persones no identificades es quedaven fora, duent un matxet de tipus militar i proferint expressions intimidatòries cap a l'home que vivia en el domicili.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El relat de l'acusació apunta que, una vegada dins l'habitatge, exhibint-li els ganivets que duien amb l'ànim d'acoquinar-lo, van exigir a la víctima que els lliurés els diners i la cocaïna que tingués. A més, assenyala que van dir-li que el matarien a ell i a la seva família, i que van col·locar-li els ganivets a la zona de l'abdomen.

Al cap d'una hora, aproximadament, els assaltants van marxar del domicili tret d'A.M.A., que va quedar-se perquè la víctima no pogués abandonar-lo. El processat i l'altre assaltant van tornar-hi sobre les sis del matí amb un matxet i proferint amenaces de mort. Seguidament, assenyala l'acusació pública, «van començar a agredir-lo entre tots, clavant-li diverses empentes i cops de cap així com diverses puntades i cops de puny, exigint-li que els lliurés els diners, la cocaïna i una arma».

Com que no ho aconseguien, continua la fiscalia, els assaltants se'n van anar cap a quarts de vuit del matí amb l'exigència que, a les dotze del migdia, els havia de lliurar 4.000 euros. Mitja hora abans de l'hora límit, el processat va trucar la víctima per reclamar-li novament els diners i, en respondre ell que no els tenia, va citar-lo en una fleca del barri. Cap a les dotze es van trobar a la via pública i els assaltants, segons la fiscalia, van obligar la víctima a entrar dins un vehicle on van tornar a amenaçar-lo i a exigir-li els diners.

A dos quarts de quatre de la tarda, el processat i els altres homes van tornar al domicili de la víctima i, de nou, valent-se dels ganivets que duien i proferint expressions intimidatòries, van demanar-li altra vegada que els entregués la droga i els diners. Finalment, es van apoderar de diverses plantes de marihuana que hi havia dins l'habitatge i de 1.000 euros en efectiu, a més de dos telèfons, dos televisors i una màquina de gimnàs que es van valorar, conjuntament, en 973 euros.

Al cap d'una hora, aproximadament, els assaltants van abandonar el domicili. La víctima també va sortir de l'habitatge —on vivia de lloguer— «en un estat evident de desassossec i temor». Al cap d'unes hores, sobre la una de la matinada del 22 d'octubre del 2019, els acusats van tornar-hi amb l'ànim d'apoderar-se d'altres objectes de valor, però no van aconseguir el seu propòsit perquè una dotació de la Guàrdia Urbana els va sorprendre a l'interior de l'immoble.

Davant d'aquests fets, el ministeri fiscal demana per al processat 4 anys de presó per una temptativa de robatori amb violència en casa habitada amb ús d'instrument perillós, 5 anys de presó per robatori amb violència en casa habitada amb ús d'instrument perillós, 1 any i deu mesos de presó per robatori amb força en casa habitada en grau de temptativa, 5 anys de presó per un delicte de detenció il·legal, 3 anys de presó per extorsió i 1 any i sis mesos de presó pertinença a grup criminal. A més, sol·licita imposar-li 900 euros de multa per un delicte lleu de lesions, atès que la víctima va patir diverses contusions, un esquinç muscular, excoriacions i lesions superficials.

El ministeri públic demana que s'apliqui a l'home l'agreujant de reincidència respecte el robatori amb violència i el robatori amb força, atès que en el passat un jutjat penal de Tarragona ja el va condemnar a 2 anys de presó per un robatori violent. A més, demana que s'apreciï l'agreujant d'abús de superioritat en la temptativa de robatori amb violència en casa habitada. L'home també està acusat d'ocasionar desperfectes a l'habitatge per un valor de 441 euros. El cas es jutjarà properament a l'Audiència de Tarragona.