Imatge de diverses persones passejant pel Moll de Costa del Port de Tarragona

'Sant Jordi al Port', les activitats per celebrar la diada al Moll de Costa de Tarragona

Paradeta de llibres, visites guiades, passejos en golondrina i un espectacle de titelles, entre d'altres

El Moll de Costa del Port de Tarragona ha preparat una sèrie d'activitats per celebrar, durant aquest cap de setmana, el 'Sant Jordi al Port'. Com que aquest any les entitats no poden tenir una paradeta a la Rambla Nova, des del Port de Tarragona proposen fer una passejada pel Moll de Costa per celebrar la Diada de Sant Jordi. 

El Port està duent a terme des d'aquesta setmana la campanya 'Sant Jordi a les escoles', un taller d'exlibris marítims, convidant els alumnes d’educació infantil a crear el seu propi exlibris inspirat en l’obra del pintor montblanquí Maties Palau Ferré, l’artista que exposa actualment al Tinglado 1.

A més, tal com es va fer durant la Setmana Santa, els dies 23, 24 i 25 posa a disposició de la ciutadania la golondrina per poder visitar el recinte portuari des del mar i contemplar el Port i el Serrallo des d'una altra perspectiva. L’extraordinària acollida que ha tingut la proposta ha fet que cada dia es programin, amb reserva prèvia, diferents visites: les 18 h i 19 h el dia 23 d’abril, les 10 h, 11 h, 12 h, 17 h, 18 h i 19 h el dia 24 d’abril i, finalment, a les 10 h i 11 h el dia 25 d’abril.

Una altra de les activitats programades per aquest cap de setmana ve de la mà dle Museu del Port, que ofereix la visita guiada gratuïta  'Del Museu al Serrallo', una activitat que també incorpora un passeig en golondrina després del recorregut pels carrers del barri dels pescadors, descobrint la seva història i la seva gent, l’urbanisme i la pesca. L'activitat es farà el dissabte 24 a les 12 del migdia, i cal inscripció prèvia.

Tot i que no es podrà instal·lar una paradeta a la Rambla Nova, sí que se n'instal·larà una davant del Tinglado 1. La parada de llibres, impulsada des del Servei de Publicacions portuari, estarà d'11 h a 13 h del dissabte i d'11 h a 14 h del diumenge. Sant Jordi és la data per donar a conèixer les novetats editorials i el Port, dona a conèixer les darreres novetats com ara l’Atles Històric il·lustrat  del Port de Tarragona i ‘Els Fontanals i Vidal’, una família influent al barri del Port de Tarragona (1825-1960’).

Titelles, una visita teatralitzada i una visita guiada

I, per al públic infantil, diumenge 25 d’abril a les 11 h i a les 12.30 h davant del mateix Tinglado 1 hi ha la representació de 'La divertida història del cavaller Jordi', una entretinguda història amb titelles, de la mà de la companyia Invisible Titelles que presentarà la seva adaptació de la llegenda de Sant Jordi. 

I encara el diumenge 25 hi ha dues cites més: a les 12 hores es pot fer amb el Museu del Port, una visita teatralitzada ‘Treballant al moll’ on Baldomero Mallol, un treballador portuari, relata com era la vida abans als molls amb anècdotes i curiositats. I també el mateix diumenge, a les 11 h i a les 12 h es farà una  visita guiada per l’exposició ‘Palau Ferré. Retrospectiva biogràfica’ al Tinglado 1. Enguany se celebra l’Any Maties Palau i s’exposen les seves obres arreu de Catalunya, el Moll de Costa és la seu tarragonina.

A banda d'aquestes activitats organitzades especialment pel cap de setmana de Sant Jordi, el Moll de Costa recomana la resta de propostes que hi ha a l'agenda i que es poden visitar més caps de setmana, com ara l'exposició 'Mostra Col·lectiva d'Art Mediterrani Català' del grup ARA, o l'exposició 'Retrospectiva Biogràfica' del pintor, escultor i ceramista montblanquí Maties Palau Ferré. 

Agenda cultural del Moll de Costa

 • Del Museu al Serrallo. Visita gratuïta al barri dels pescadors per descobrir la seva història i gent i viatge amb golondrina. Museu del Port. 24 d'abril a les 12 h. Punt de trobada: Tinglado 2. Reserva prèvia: 977 259 434 o museuport@porttarragona.cat
 • Treballant al moll. Visita teatralitzada. Museu del Port. 25 d'abril a les 12 h. Punt de trobada: Tinglado 2. Reserva prèvia: 977 259 434 o museuport@porttarragona.cat
 • Visita el Port amb golondrina. 23 d’abril (a les 18 i 19 hores), 24 d’abril (a les 10, 11, 12, 17, 18 i 19 h) i el 25 d’abril (a les 10 i 11 h). Reserva prèvia.
 • Parada de llibres de Sant Jordi davant del Tinglado 1. 24 d’abril d’11 a 13 h i 25 d’abril d’11 a 14 h.
 • 'La divertida història del cavaller Jordi'. L’invisible Titelles. Davant del Tinglado 1. 25 d’abril a les 11 i a les 12.30 h. 
 • ArxiPortus convida a... Rafael Vidal Ragazzon: ‘Vivències d’un nen de barri’. Arxiu del Port. Podeu accedir-hi a través d'aquest enllaç.
 • El Museu del Port al Tinglado 2. Entrada gratuïta. De dimarts a dissabtes, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. Diumenges i festius, d’11 a 14 h. Dilluns tancat 
 • ‘Retrospectiva Biogràfica’  de Palau Ferré. Tinglado 1. Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. Diumenge: d’11 a 14 h. Dilluns tancat. Fins al 13 de juny. Entrada lliure i aforament limitat segons normativa. Visita guiada: 25 d’abril a les 11.00 i 12.00 h. 
 • 'Mostra Col·lectiva d'Art del Mediterrani Català’ de l’Associació Reusenca d’Artistes (ARA). Refugi 1. Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. Diumenge: d’11 a 14 h. Dilluns tancat. Inici: divendres 16 d’abril. Entrada lliure i aforament limitat segons normativa. 
 • Educa Digital. El Museu ofereix al món educatiu els seus tallers més emblemàtics, de forma digital, al voltant del Port i de la mar. Activitats amb reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat. Més informació en aquest enllaç.
 • #MPTalaxarxa. El Museu del Port dona a conèixer les seves col·leccions mitjançant la descripció d’un objecte. Manteniu-vos atents a les seves xarxes @museuporttarragona
 • Escape room digital: ‘El misteri de l’arxivera’. Us atreviu a descobrir el misteri de l'arxivera? Impulsa: Arxiu del Port. S’hi pot accedir des de la pàgina web del Port de Tarragona o a través d'aquest enllaç.
 • ‘Autoretrat d’un vaixell anomenat Arxiu’ de Ricard Martínez. Instal·lació fotogràfica a la façana de l’Arxiu del Port (plaça dels Carros cantonada amb carrer d’Anselm Clavé).