GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Troben una àguila calçada morta al barri tarragoní de Torreforta

Aquest tipus d'aus passen la tardor i l'hivern a Tarragona, on tenen aliment i resguard
Imatge de l'àguila que els Agents Rurals van recollir al Centre Cívic de Torreforta. | cedida agents rurals

 

Els Agents Rurals van recollir una àguila calçada morta aquest dimarts, 20 de novembre, al barri de Torreforta de Tarragona. Uns agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona van trobar l’au morta al Centre Cívic d’aquest barri tarragoní. Els Agents Rurals han informat que l’animal hauria mort, molt probablement, a causa d’un traumatisme.

 

Així els Agents Rurals es van desplaçar fins al barri de Torreforta, on van recollir l’au sense vida i van fer una inspecció del lloc. A més, van informar que amb la necròpsia es podran saber les causes exactes de la mort de l’animal i, així, es podran fer correccions per tal d’evitar que es produeixin més accidents a la fauna aviària.

 

Les àguiles calçades, a Tarragona durant la tardor i l’hivern

Després de la troballa de l’àguila calçada morta a Torreforta, els Agents Rurals han informat que aquest tipus d’àligues s’han assentat als voltants de Tarragona, on passaran la tardor i l’hivern, ja que aquí hi troben l’aliment i el resguard que necessiten. Ara bé, com que aquest no és exactament el seu hàbitat natural, aquests animals poden patir accidents, com és el cas de l’àguila de Torreforta, que hauria patit un traumatisme. Els Agents Rurals han demanat a través de les xarxes socials que si algun ciutadà troba un animal protegit que estigui ferit o mort, avisi al telèfon d’emergències 112, que remetrà l’avís al cos dels Agents Rurals.

 

Els Agents Rurals demanen que s'avisi al 112 si es troba un animal protegit ferit o mort. | cedida agents rurals

 

Els Agents Rurals capturen un esparver a Torredembarra

D'altra banda, els Agents Rurals han capturat, aquest dimecres, 21 de novembre, un exemplar d'esparver a Torredembarra. Aquest falcó estava aturat a l'àtic d'un edifici, i després que hagi fet vols curts, finalment els Agents Rurals l'han capturat a prop de la piscina. L'au presentava símptomes de debilitat, així que ha sigut traslladada a un centre de fauna. 

 

Els Agents Rurals capturen un esparver amb símptomes de debilitat a Torredembarra. | cedida agents rurals