Els aiguats arrasen les instal·lacions de rem de l'històric Nàutic de Tarragona

El temporal ha destruït l'estructura de l'embarcador i ha malmès diverses embarcacions | El valor de les destrosses supera els 40.000 euros
Algunes de les embarcacions recuperades han quedat impracticables. | Cedida

 

Ja es compten per milers les històries locals que neixen de les destrosses que han causat els forts aiguats de la darrera nit en diversos punts del Camp de Tarragona, en especial la Conca de Barberà i el Baix Camp. La principal, a hores d'ara, són les cinc persones que encara són desaparegudes a causa del temporal: els danys humans possiblement irreparables. Algunes de les pèrdues reparables, però, tampoc són ni seran fàcils de pair. És el cas de l'històric Reial Club Nàutic de Tarragona i del seu club de rem, amb 140 anys d'història i unes instal·lacions avui arrasades riu avall.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La crescuda del Francolí ha deixat el club de rem —situat a la desembocadura del riu— literalment sense embarcador. La plataforma metàl·lica de 25 metres que fa possible l'entrada i sortida de les embarcacions ja no existeix, i ha estat arrencada de cop per la força de l'aigua durant la passada nit. «Estem passant un mal tràngol majúscul, però afortunadament ningú ha pres mal i no hem de lamentar pèrdues més enllà de les materials», es consola la presidenta del Nàutic, Andrea Mazzanti, en declaracions a TarragonaDigital.com.

 

Els primers càlculs a la secció de rem del RCN Tarragona xifren els danys materials en «més de 40.000 euros»

Així han quedat les instal·lacions de rem del Club Nàutic de Tarragona, després de l'avinguda del riu Francolí. | Cedida

 

A més de la pèrdua de l'embarcador, també han quedat greument malmeses —trencades algunes, desaparegudes altres— part de les embarcacions de l'entitat per fer rem, totes elles de fibra de vidre. «Les sis embarcacions blaves que fem servir per a iniciació han aparegut trencades a tres quilòmetres de l'hangar», explica a aquest mitjà Alejandro Demiddi, entrenador del club. «Les que estaven amarrades a l'embarcador ahir a la nit han quedat del tot destrossades», afegeix. «Encara no estem mentalitzats del que ha passat», lamenta, amb un fil de veu.

 

 

Demiddi recorda que «pels volts de les 20.00 hores, el cabal del riu era normal i res feia pensar que pugués passar el que ha acabat passant». «Poc després de la 01.00 em va trucar la Policia Portuària per comunicar-me la gravetat dels danys», explica. Si bé encara és aviat per xifrar les pèrdues, l'entrenador avança que la pèrdua econòmica d'embarcador i embarcacions oscil·laria entre els 40.000 i els 50.000 euros, un cost al qual «el Club Nàutic no hi pot fer front».

 

La desembocadura del Francolí s'ha empassat l'embarcador del club de rem. | Cedida

 

La presidenta ha explicat que, ara per ara, és impossible sortir a remar i que les conseqüències seran llargues a l'entitat. El Reial Club Nàutic de Tarragona és un dels degans del rem estatal, i un dels clubs de referència en aquesta disciplina esportiva des de fa dècades. El local social de l'entitat, no obstant això, no ha quedat afectat pel temporal.

"❗La petició de l'alcalde de Tarragona pel que fa a l'actuació de la Policia Nacional" "😳❗ RIUADA TGN: La passarel·la del Francolí apareix al moll del Serrallo"