Tarragona crea una línia d'ajuts a empreses que s'hagin instal·lat a Tarragona malgrat la pandèmia

L'ajuntament vol «premiar» a les empreses que hagin apostat per la ciutat per desenvolupar la seva activitat econòmica, després de la crisi del coronavirus

L'Ajuntament de Tarragona presenta una línia d'ajudes per a la creació de noves empreses a la ciutat. Ahir, 29 de setembre, el Ple Municipal va aprovar la tercera convocatòria dels ajuts destinats a autònoms, impulsors de societats i socis de cooperatives que hagin constituït la seva empresa a Tarragona, entre l'1 d'agost i la data d'obertura de la convocatòria. 

La nova convocatòria incorpora canvis per adaptar-se a les darreres modificacions legislatives, entre altres, les que ha explicat el conseller d’Ocupació, Manel Castaño, de «facilitar que aquells nous emprenedors i empreses que hagin hagut de cessar l’activitat a causa de la Covid-19 també s’hi puguin presentar». Per poder finançar la nova campanya d'ajudes s'ha fixat un pressupost de 50.000 euros, que serviran per «premiar» aquelles empreses que, malgrat la pandèmia, hagin apostat per la ciutat de Tarragona per desenvolupar la seva activitat econòmica.

Les propostes que es presentin seran avaluades i rebran una puntuació, que servirà per determinar l'import de l'ajuda rebuda. Aquest pot oscil·lar entre els 2.000 i els 3.000 euros, i es correspondrà amb les despeses susceptibles de subvenció, que cada demandant justifiqui correctament. Entre aquestes despeses hi ha les quotes de la seguretat social, el lloguer de locals, el mobiliari o impostos relacionats amb l'inici de l'activitat econòmica, entre altres.

Tot i que el període de presentació de les sol·licituds està previst que s'iniciï a mitjans d'octubre, l'Ajuntament de Tarragona anima als qui la vulguin presentar que comencin a recopilar tota la informació necessària, com els models d’alta censal, l’alta al règim especial d’autònoms, certificats acreditatius del compliment de les obligacions tributàries i la Seguretat Social o les factures i justificants de pagament, entre altra documentació.

La sol·licitud es realitzarà a través de l'apartat corresponent del portal de tràmits de l'ajuntament. Tots aquells que desitgin rebre més informació, així com resoldre qualsevol mena de dubte, poden contactar amb Tarragona Impulsa, trucant al telèfon 977243609, des de les vuit del matí i fins a les tres de la tarda, o enviant un correu electrònic a tarragonaimpulsa@tarragona.cat.

"Els docents de TGN, farts: Les contundents reclamacions que fan al Govern" "Tarragona dona l'esquena a Torra: El ple tomba la moció de rebuig a la inhabilitació"