Pla obert del Fòrum de la Colònia de Tarragona

Llum verda: el Fòrum romà de Tarragona serà de titularitat municipal durant els pròxims 50 anys

Hermán Pinedo es compromet a «obrir l'espai a tothom» | La comissió de Territori ja ha validat l'acord

El Fòrum romà de Tarragona, conegut oficialment com el Fòrum de la Colònia, serà de titularitat municipal durant els pròxims 50 anys. Així ho establex l'acord definitiu que han signat l'Ajuntament i la Generalitat de Catalunya, qui fins ara n'ostentava la propietat del recinte, després d'unes llarguíssimes negociacions que, per fi, han arribat a bon port. La comissió de Territori de l'Ajuntament ha validat aquest dijous un acord esperat, però que necessitava una llum verda que ja té a les mans.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El canvi de mans ha de servir, en paraules del conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, «per obrir un nou espai i per fer-lo accessible a tothom». El Fòrum és un dels pocs espais de la Tarraco Romana, reconegut des de fa vint anys com a Patrimoni Mundial per la UNESCO, que no està integrat a la vida pública i d'accés tancat per als tarragonins. Pinedo destaca que el nou ús del Fòrum «complementarà el futur projecte de l'Illa Corsini i la peatonalització del carrer Canyelles» per dibuixar un nou cor comercial de Tarragona més obert i completament integrat a la ciutat.

Patrimoni vol integrar el Fòrum i obrir-lo a la ciutadania

L'espai del Fòrum està declarat com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) i comprèn els carrers Cervantes, Soler i Lleida. L'acord de cessió és per un període de 50 anys, el màxim possible, i la concessió serà del tot gratuïta. L'aprovació final de l'acord serà al pròxim plenari del 18 de desembre, on la ciutat de Tarragona assumirà la responsabilitat de forma oficial i obrirà definitivament els braços, per fi, al seu Fòrum romà.


Comentaris