EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

La plataforma aquàtica era respectuosa amb el medi ambient, segons el càmping de Tamarit

Aquest dimarts l'Ajuntament de Tarragona ha tombat el projecte de la plataforma aquàtica
L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat que denegarà el permís a la plataforma aquàtica prevista a Tamarit | Cedida

 

Primera mesura d'impacte del nou govern municipal de Tarragona. El conseller de Domini Públic, Xavi Puig, ha anunciat, aquest dimarts, 18 de juny, que el consistori denegarà el permís per a la instal·lació d'un parc aquàtic a la platja de Tamarit.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«Hem desestimat la proposta presentada», ha explicat Puig, «perquè volem preservar el caràcter de platja natural de Tamarit i el valor paisatgístic de la desembocadura del Gaià. D’altra banda, s’ha tingut en compte que la possible afluència d'usuaris podria comportar problemes de mobilitat a l'entorn, especialment considerant les característiques dels accessos a l'espai».

 

Ja hi ha una primera reacció a la resposta de l'Ajuntament, la del GEPEC:

 

Tamarit Beach Resort assegura que els estudis confirmen que la plataforma és respectuosa amb el medi ambient

Després de saber-se la decisió del consistori tarragoní, el Tamarit Beach Resort ha emès un comunicat assegurant que «respectem la decisió de l'Administració pública i lamentem totes les molèsties que s'hagin pogut ocasionar a la població de Tamarit i els seus voltants». Des del càmping afegeixen que «mai ha estat la nostra intenció generar cap mena de conflicte entre els usuaris de la platja, els turistes de la zona i, molt menys, els habitants de Tarragona».

 

Tot i això, els responsables del Tamarit Beach Resort han volgut explicar i desmentir algunes de les afirmacions que s'han fet els darrers dies respecte el projecte de la plataforma aquàtica. Asseguren que s'han realitzat estudis i anàlisis per a la comprovació de l'entorn, «tenint especialment en compte l'espai natural de la desembocadura del riu Gaià». Remarquen que la plataforma compta amb «ancoratges ecològics que eviten qualsevol afectació a la flora i la fauna submarina». A més, en tractar-se d'una instal·lació temporal, «tenen especial cura del medi marí, amb la qual cosa, cap plàstic o residu derivat del parc aquàtic quedaria sobre la platja de Tamarit». 

 

Pel que fa a l'impacte mediambiental i visual, «és nul», ja que «els estudis asseguren que el parc no afecta les vistes del castell». El càmping assegura que estan «molt conscienciats sobre la contaminació i la cura de la biodiversitat de la zona» i que no permetrien que cap de les seves activitats «ocasionés danys de cap mena a l'entorn de Tamarit». 

 

Finalment, des de Tamarit Beach Resort volen remarcar que la seva intenció mai ha sigut la de massificar la platja, sinó de sinó fer que tots aquells que volen gaudir d'un espai com el de Tamarit puguin fer-ho gràcies a una àmplia oferta en serveis de qualitat i el seu curat entorn». Afirmen que des del càmping sempre s'ha respectat i s'ha treballat per «mantenir les diferents espècies d'animals i vegetals que habiten a l'entorn».