GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Ajuntament de Tarragona vol establir comissaries mòbils en dos punts de la ciutat

L'anunci es va fer en una reunió d'urgència amb la FAVT amb motiu de l'increment dels robatoris a vehicles i habitages i l'ocupació il·legal de pisos
L'oficina mòbil de recepció de denúncies de la Guàrdia Urbana a la Part Alta | TarragonaDigital

 

L'Ajuntament de Tarragona vol establir comissaries mòbils de la Guàrdia Urbana en dos punts de la ciutat amb la finalitat d'accelerar els tràmits de les denúncies, una mesura que ja es va realitzar durant l'estiu a la Part Alta de la ciutat. Així ho va assegurar ahir a la tarda el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Villamayor, durant la reunió d'urgència convocada per la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona, que també va comptar amb la presència dels Mossos d'Esquadra i de la policia municipal.

 

L'objectiu de la FAVT per aquesta reunió era tractar tres problemàtiques que «afecten el conjunt de ciutadans de Tarragona», segons expressava la presidenta de l'entitat, Cristina Berrio. Es tracta de l'increment dels robatoris amb força a l'interior d'habitatges, de l'ocupació il·legal de pisos i dels robatoris amb força en vehicles estacionats a la via pública. 

 

Dues oficines mòbils de la Guàrdia Urbana per «dissuadir» i «agilitzar»

Amb la voluntat de donar resposta a les demandes veïnals, que reivindiquen un major nombre d'efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra als carrers, Javier Villamayor va expressar la voluntat d'establir dues oficines mòbils de recepció de denúncies de la policia municipal en dos punts de la ciutat. La mesura ja es va realitzar entre el 16 d'agost i el 24 de setembre a la Part Alta, amb motiu de l'elevat nombre de turistes i de l'augment de furts i delictes menors. «Va funcionar molt bé i volem repetir-ho», va manifestar el regidor de Seguretat Ciutadana.

 

Encara està per determinar quan i on s'establiran aquestes oficines, però el que tenen clar des de l'Ajuntament és que han de servir per «agilitzar» tràmits i «dissuadir» els possibles delinqüents de saltar-se la llei. Villamayor va mostrar el seu desig de concretar l'arribada de les oficines en la pròxima Junta Local de Seguretat, que se celebrarà properament.

 

38 detinguts per robatoris amb força a l'interior de vehicles a Tarragona

Els robatoris amb força a l'interior de vehicles era un dels punts a tractar durant la reunió entre la FAVT i els cossos policials. El repunt d'aquest fet delictiu a la ciutat s'ha fet evident en els últims mesos. De fet, durant el mes de setembre hi ha hagut gairebé 200 vehicles afectats, una xifra similar a la del mes d'agost. 

 

Javier Villamayor, però, ha recalcat que la Guàrdia Urbana ha detingut a 38 persones des del mes de gener com a presumptes culpables d'un o diversos robatoris amb força a l'interior de vehicles. El problema, però, és que molts dels autors són reincidents i que després de passar a disposició judicial queden en llibertat. Un dels lladres, per exemple, ha estat detingut en vuit ocasions

 

Amb l'arribada de les dues oficines mòbils de recepció de denúncies, l'Ajuntament espera que els fets delictius es redueixin. Tot i que encara està per determinar on s'ubicaran, cal recordar que, per exemple, els robatoris a vehicles són un fet habitual arreu de la ciutat i no només en un espai concret.