L'Ajuntament de Tarragona impulsa la campanya «Arrodonim el Nadal» per promocionar el comerç local

La campanya començarà aquest divendres, 29 de novembre, amb la festa d'encesa de les llums | Hi ha previstes prop de 120 propostes
Al centre de la imatge, la consellera de Comerç, Mary López, amb representants de diferents associacions de la ciutat, presentant la campanya «Arrodonim el Nadal» | Cedida

L'Ajuntament de Tarragona fa front a la situació que viu el comerç de la ciutat impulsant la campanya «Arrodonim el Nadal», un programa que contempla més de 120 activitats destinades a «dinamitzar i promocionar el comerç local». La campanya començarà aquest divendres, 29 de novembre, amb la festa d'encesa de les llums.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Entre altres, el programa d'actes contempla accions com el Nadal Musical, el concurs d'aparadors o una gimcana pels comerços per engrescar la ciutadania a passejar pels carrers de Tarragona. La campanya, presentada públicament aquest dimarts en roda de premsa per la consellera de Comerç, María José López, comença oficialment aquest divendres i s'allarga fins a la festivitat de Reis.

75 espais de la ciutat lluiran més de 800 motius nadalencs

Aquest divendres 29 de novembre s'encendrà l'enllumenat de Nadal als carrers i places de la ciutat. La festa d'encesa «La Força de la llum» tindrà lloc a la Rambla Nova, com els anys anteriors, però s'amplia i es potencia amb activitats de 17 a 19 h, amb un berenar i animació infantils.  

A partir del 6 de desembre començaran diferents actuacions d’animació infantil i familiar a les principals àrees comercials de Tarragona, amb jocs, tallers i un tió de Nadal. A partir del 13 de desembre s’hi afegiran, a més, una trentena d’actuacions musicals en viu pels carrers comercials del centre i els barris de Llevant, Nord i Ponent de la ciutat.

En resum, un total de 75 espais de la ciutat lluiran més de 800 motius nadalencs diferents, tots utilitzant bombetes led. La il·luminació es mantindrà durant tota la campanya nadalenca, fins al 6 de gener del 2020, de 18 a 23 h. Els pessebres municipals s’ubicaran enguany a la plaça Anselm Clavé i a Parc Riu Clar.

«Pretenem una dinamització constant»

Les tradicionals fires mantenen les dates i ubicacions habituals dels darrers anys. La Fira de l’Oli DO Siurana s’ubicarà a la plaça Corsini del 29 de novembre a l’1 de desembre, la Fira de Nadal estarà situada a la Rambla Nova (Tram Teresianes) del mateix 29 de novembre al 24 desembre, mentre que la Fira d’Artesania s’ubicarà a la Rambla Nova (entre carrers Fortuny i Unió) del 2 de desembre al 10 de gener.

Una gimcana dels aparadors de Nadal adreçada als infants de 4 a 14 anys, un concurs d’aparadorisme nadalenc, la clàssica cantada de Nadales a la plaça Corsini (18 de desembre, de 9 a 12 h) organitzada per ESPIMSA i una acció solidària en benefici de la Fundació Estela són altres de les activitats previstes durant aquestes setmanes. El detall de les activitats es pot consultar al web nadal.tarragona.cat

La consellera de Comerç, María José López, ha destacat «la bona sintonia amb les entitats comercials de la ciutat, que faciliten una col·laboració pública-privada exemplar». I ha afegit: «Durant aquestes festes de Nadal pretenem que hi hagi una dinamització constant perquè la gent, tant la d'aquí com la de fora, passegi i gaudeixi de la ciutat i faci les seves compres a Tarragona».

"❗L'edifici modernista de TGN en estat d'abandonament i que es vol recuperar" "😢Ningú vol reparar la teulada de l'Ajuntament de Tarragona"