L'equip de govern de Tarragona impulsa la fusió de l'Empresa Municipal de Transports amb Aparcaments

L'oposició del consistori valora positivament la mesura anunciada durant la reunió del consell de l'Agrupació d'Interès Econòmic
Imatge d'arxiu d'un dels darrers vehicles incorporats a la flota de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona. | Cedida

Jordi Fortuny, conseller de Serveis Econòmics i president del consell d'administració de l'Agrupació d'Interès Econòmic (AIE) de l'Ajuntament de Tarragona, l'ens que es va crear l'any 2013 per donar suport a les empreses públiques tarragonines, ha anunciat, aquest dijous, 28 de novembre, la voluntat de fusionar l'Empresa Municipal de Transports amb l'empresa d'Aparcaments. Aquesta iniciativa es duria a terme a partir de l'any vinent.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'anunci l'ha fet durant la reunió del consell d'administració de l'AIE i ha sigut ben rebut pels partits a l'oposició del consistori tarragoní.

«És evident que les empreses públiques s'han de fusionar»

Didac Nadal, portaveu del grup municipal de Junts per Tarragona i un dels socis prioritaris a l'oposició de l'equip de govern, ha declarat a aquest mitjà que «en termes generals, sense cap mena de dubte, és evident que les empreses municipals s’han de fusionar. Amb aquesta fusió s'aconseguiria reduir considerablement la despesa, una despesa que, recordem, són diners públics. La iniciativa també permetria millorar notablement en eficàcia i eficiència».

L'altre possible soci d'ERC i En Comú Podem a l'oposició, el grup municipal de la CUP, ha explicat que «ja fa temps que consideràvem aquesta fusió d'Aparcaments i l'EMT, dues empreses que estan gestionant aspectes de mobilitat a la ciutat i no entenem que això no s'hagués dut a terme abans perquè, de fet, ja ho havíem reclamat en el mandat anterior i en aquest mateix ho havíem proposat també al govern municipal». 

Pel que fa al Partit Popular, el seu portaveu, José Luís Martín, ha recordat que «l'anterior govern de PSC i PP va començar a treballar en el procés de fusió de les empreses municipals. És un procés complex que es podrà realitzar, en bona part, gràcies a la bona gestió que va fer el PP al capdavant d'Aparcaments durant l'anterior mandat municipal».

"⚠IMPORTANT CANVI a TGN per millorar l'accés a la passarel·la del Miracle" "❗👨‍⚖️ EL JUTGE DROPO HI TORNA: Arribava a la feina al migdia i insultava treballadors"