GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Ajuntament incrementarà les subvencions a les entitats veïnals de Tarragona l'any 2021

Per l'any vinent ja tindran un augment de 200 euros per pagar el lloguer i els costos de llum i aigua dels locals | També es compromet a facilitar la tramitació de documents
El regidor Hermán Pinedo, a la dreta, junt amb els representants de les federacions d'associacions de veïns de Tarragona. | Cedida

 

L'Ajuntament de Tarragona s'ha compromès a augmentar les subvencions per les associacions de veïns l'any 2020. L'objectiu és, segons ha explicat el regidor Hermán Pinedo (ECP), «assolir quantitats que s'aproximin a les de fa deu anys» en un marge de quatre anys. Això comportaria una pujada dels 160.000 euros actuals als prop de 400.000 anteriors. L'any vinent les entitats ja comptaran amb un plus de 200 euros per fer front a les despeses dels locals i, si s'aproven els pressupostos, la partida per actes, festes i programes augmentara «bastant». A nés, s'estan elaborant unes noves bases normatives per les associacions, que facilitin també la tramitació de documents bàsics i millorin la connectivitat amb el consistori. Entraran en vigor l'any 2021.

 

 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Objectiu: 400.000 euros per dotar de finançament les associacions de veïns de TGN

Aquest dilluns, el regidor de l'Ajuntament Hermán Pinedo —encarregat de les relacions del consistori amb les entitats veïnals— va reunir-se amb les tres federacions d'associacions de veïns de la ciutat. Les tres agrupacions van transmetre a Pinedo la necessitat d'incrementar la dotació pressupostària per les subvencions veïnals, a més d'agilitzar i facilitar la tramitació de documents —com ara el pagament de les factures— amb l'administració. 

 

La reunió, asseguren les dues parts, «va anar molt bé». Pinedo es va comprometre amb les federacions a augmentar les subvencions l'any 2021, atès que, «si ho feiem per l'any vinent, les subvencions cobrarien dos mesos més tard i no els interessa», ha explicat a TarragonaDigital. Malgrat que no ha detallat quant pujaran, el regidor ha assegurat que la «voluntat» és «arribar a xifres de fa una dècada». Això voldria dir incrementar la consignació anual fins als prop de 400.000 euros, bastant més que els 160.000 actuals. «Ho hem de fer, perquè se'ls ha maltractat molt», afegeix el regidor. La primera pujada arribarà l'any vinent si s'aproven els pressupostos, i Pinedo avisa que «serà gran». 

 

Les associacions ja cobraran l'any vinent un augment de 200 euros per la línia 1 de les ajudes, destinada al pagament del lloguer del local i els costos de l'aigua i l'electricitat. L'altra línia, la 2, està enfocada a projectes culturals, festes, programació, etc. «És una bona notícia que l'Ajuntament tingui interès per canviar les coses. Hem perdut molt poder adquisitiu aquests anys», explica al president de la FAVt, Alfonso López. 

 

Unes noves bases regularan les subvencions i els tràmits a partir de 2021

La notícia de l'augment de les subvencions arriba mentre l'Ajuntament i les federacions treballen en unes noves bases que regulin les ajudes i els tràmits amb el consistori. «Demanem tràmits més ràpids, llibertat i autonomia», expressa Alfonso López. La intenció del consistori també va en aquesta direcció. «L'objectiu de les noves bases —que comportaran també l'increment pressupostari— és facilitar la tramitació i justificació de factures», detalla Pinedo. L'últim desig de la FAVT és que sigui el consistori qui gestioni els locals de les associacions i, d'aquesta manera, evitar tràmits «embolicats» amb l'administració. La pròxima reunió entre les parts se celebrarà al febrer.