GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Ajuntament de Tarragona inspeccionarà l'edifici ocupat del carrer Orosi

El consistori procedirà amb la inspecció a instàncies de l'associació de veïns | Els veïns han demanat «la declaració de runa» de l'immoble
Imatge del bloc al carrer Orosi número 7 que, segons els veïns, és un punt de venda de droga | TarragonaDigital.com

 

A poc a poc, més a poc a poc del que voldrien els veïns de la Part Baixa de Tarragona, però sembla que es comença a albirar una solució pel que fa a l'immoble ocupat del carrer Orosi número 7. 

 

 

Aquest edifici, en concret, està en l'origen de moltes de les situacions i problemes de convivència, (insalubritat, drogues, seguretat,) que s'han donat en els darrers mesos en aquesta zona de la ciutat. L'immoble compta, segons l'Ajuntament de Tarragona, amb «un ocupa però va arribar a estar totalment ocupat».

 

Fa cosa de deu dies, el passat 14 de gener, l'associació de veïns de la Part Baixa va mantenir una reunió amb el consistori on es va tractar «el requeriment per declarar l'edifici en runes que el passat 20 de novembre vam traslladar a l'Ajuntament». Mari Carme Puig, presidenta de l'associació, a preguntes de TarragonaDigital, ha explicat que «també hem fet un requeriment a la propietat de l'immoble». 

 

Per tal de procedir amb aquesta petició dels veïns, el consistori durà a terme, «pròximament», una inspecció a l'edifici per «comprovar la situació de ruïna que al·lega l'associació». La inspecció es preveu fer-la amb la Guàrdia Urbana, «per l'ocupació de l'edifici»; els serveis d'inspecció municipal i els propietaris de l'edifici per permetre l'accés al mateix. 

 

Expedient obert l'any 2017

L'Ajuntament de Tarragona va obrir expedient a l'edifici l'any 2017, expedient que «es va iniciar d'ofici arran d'uns despreniments de la façana». Des de l'equip de govern municipal han assegurat que «s'ha requerit a la propietat, en diverses ocasions, la reparació de la façana» però «el propietari ha presentat diferents recursos i ha demanat a l'Ajuntament prorrogues».

 

La propietat de l'edifici del carrer Orosi, a uns centenars de metres de l'estació de trens de Tarragona, ha al·legat, davant les peticions del consistori, que «ha demandat judicialment als ocupes perquè desallotgin l'edifici». Així mateix també ha traslladat que considera «millor reparar la façana i executar les obres quan l'edifici estigui buit i es pugui entrar a l'interior».

 

En aquest punt hi ha una diferència de posicions entre l'Ajuntament i la propietat, ja que, per una banda, des de l'equip de govern, s'ha donat al responsable de l'edifici «un nou termini perquè les obres a realitzar a la façana es poden fer des del carrer, sense entrar a l'interior de l'immoble». Un mes i mig després d'aquest darrer requeriment, amb data 29 de setembre, l'altra banda, la del propietari de l'edifici, va reiterar la petició de «pròrroga fins que es desallotgi l'últim dels ocupes» i, aleshores, poder «complir els requeriments municipals».

 

També et pot interessar

Perill a la Part Baixa de Tarragona per una façana en mal estat

 

L'Ajuntament vol un ajut europeu d'un milió d'euros per la Part Baixa de Tarragona

 

La indignació dels veïns de la Part Baixa, protagonista al ple de Tarragona