L'Ajuntament de Tarragona instal·larà vuit nous elements reductors de velocitat

Se situaran en diferents punts de Sant Pere i Sant Pau, Campclar, Torreforta, Sant Salvador i el centre de la ciutat
Imatge d'arxiu d'un reductor de velocitat al carrer August de Tarragona | TarragonaDigital.com
 

L'Ajuntament de Tarragona, a través de la Conselleria de Mobilitat, ha licitat la construcció de vuit nous ressalts a la via per reduir el trànsit en diversos carrers de Tarragona, abans dels passos de vianants. En concret, està previst col·locar els reductors de velocitat tipus esquena d'ase a vuit carrers diferents de la ciutat. Totes les vies gaudeixen d'una important circulació de vianants i, a causa de les característiques dels carrers, es dóna per als vehicles a no respectar els senyals de circulació.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

On s'instal·laran aquests nous reductors de velocitat?

 

Els elements viaris es posaran en marxa en els punts on l'Ajuntament ha detectat una necessitat més urgent. Es tracta del carrer d'August, al centre de Tarragona, de dos ressalts al llarg de la Rambla de Francesc Macià, en ambdós casos en sentit de pujada, i del carrer de Marcel·lí Domingo, al barri de Sant Pere i Sant Pau.

 

A més, els barris de Ponent també notaran la incorporació d'aquests reductors de tipus esquena d'ase. Se'n col·locaran dos a Campclar, als darrers de Riu Foix i Riu Fontana, un a l'avinguda de Sant Salvador i altres dos als darrers de Montblanc i de Josep Roqué, tots dos al barri de Torreforta.

 

Les empreses interessades en la licitació tenen fins al 26 de març

 

El pressupost de la licitació és 38.891,75 euros, una xifra amb IVA inclòs. El termini perquè les empreses interessades puguin presentar les seves ofertes s'acaba el pròxim dimarts 26 de març, i d'aquí sortiran els terminis definitius per a la instal·lació efectiva dels nous elements viaris als carrers de Tarragona. Els reductors de velocitat tipus esquena d'ase consisteixen a una elevació de la calçada en tota la franja transversal pavimentada i s'implanten perpendicularment a l'eix d'aquesta i en tota la seva amplada.

 

En el cas del pas de vianants de ressalt, es combinen les funcions d’element reductor de velocitats i d’element de millora de l’accessibilitat dels vianants. Els passos de vianants no han de coincidir mai amb les esquenes d’ase. Aquests elements s'acompanyaran, com a senyalització horitzontal, de tres triangles blancs a la part ascendent sobre fons vermell. També aniran acompanyats de senyals verticals amb el fons reflexiu groc fluorescent que indicaran la seva presència.

 

També et pot interessar