L'Ajuntament de Tarragona engega una campanya per lluitar també contra els orins dels gossos

La consellera de Neteja, Ivana Martínez, i l'il·lustrador Josep Serra, presenten 'Comptem amb tu!'
Josep Serra i Ivana Martínez, durant la presentació de la campanya al parc de la Ciutat | TarragonaDigital.com

 

La consellera de Neteja de l'Ajuntament de Tarragona, Ivana Martínez, conjuntament amb l'il·lustrador Josep Serra, han presentat aquest matí de dilluns, 12 de novembre, la campanya 'Comptem amb tu!', destinada a generar «la implicació de la ciutadania per a la neteja dels orins dels animals».

 

Aquesta campanya del consistori tarragoní cerca posar l'accent en «dues pràctiques incíviques com el fet que alguns surtin a passejar sense estar lligats i, de l'altra, que els propietaris dels gossos no netegin amb aigua els orins, fet que evitaria la propagació de males olors».

 

En declaracions als mitjans de comunicació presents a la roda de premsa, Martínez ha explicat que «els carrers de la ciutat estan plens d'orins de gossos». «Per això volem que els propietaris de gossos en prenguin consciència, se'n facin responsables. Nosaltres no volem multar però els propietaris tenen unes obligacions» ha reblat la responsable municipal de la neteja de la ciutat de Tarragona. 

 

Aquest mes de novembre, una dotzena d'informadors, realitzaran visites en horari de matí, tarda i nit «a les zones on s'han detectat més conductes inapropiades», per repartir un fullet informatiu i donar als propietaris dels gossos una ampolla per netejar els orins dels animals. A més a més s'enviaran una carta informativa als propietaris dels animals censats i també s'editaran missatges publicitaris al mobiliari urbà de la ciutat. En total, s'editaran 25.000 díptics informatius i 10.000 ampolles. 

 

Pel que fa a Serra, l'il·lustrador autor dels dibuixos, aquest ha explicat que «no volíem que es poguessin identificar els gossos amb cap raça determinada, el què volíem és que cada gos pogués transmetre una de les idees que volem donar amb aquesta campanya».

 

4.151 gossos censats a Tarragona

El cens d'animals de l'Ajuntament de Tarragona compta amb 4.459 animals, dels quals 4.151 són gossos. L'ordenança municipal preveu sancions de 300 euros, «no volem multar» ha recordat la consellera de Neteja, per no netejar els excrements dels gossos o per passejar-lo sense lligar.

 

A Tarragona hi ha 13 pipicans situats en espais urbans, tant al centre de la ciutat com als barris de Llevant o de Ponent. A més a més,  la ciutat compta amb 75 quilòmetres de camins senyalitzats no urbans.