L'Ajuntament de Tarragona penja de nou la pancarta dels «presos polítics»

L'equip de govern havia retirat la pancarta a petició de la Junta Electoral de Zona
Imatge de la façana de l'Ajuntament de Tarragona, a la plaça de la Font, amb la pancarta de «Llibertat presos polítics» | Twitter/Esquerra Tarragona

L’Ajuntament de Tarragona ha tornat a penjar a la façana del palau municipal la pancarta amb el lema «Llibertat presos polítics!» que es va retirar el 3 d'octubre passat en compliment de l'ordre de la Junta Electoral de Zona. Segons informa el consistori, el cartell s'ha restituït a les vuit del matí d'aquest dilluns.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El govern municipal d'ERC i En Comú Podem ja havia avançat que, un cop passades les eleccions, la tornarien a penjar amb tota la «legitimitat» perquè té el suport de la majoria del plenari. La resolució va arribar arran d'un recurs interposat pel grup municipal del PP amb motiu del període electoral.

Una pancarta amb polèmica política

A meitats del passat mes de juliol, i aprofitant l'absència per motius laborals del regidor del grup municipal socialista, Berni Álvarez, els grups de Junts, ERC i la CUP van presentar una moció reclamant la pancarta dels «presos polítics». 

L'absència d'Álvarez, que es trobava fora del país, i l'abstenció dels dos regidors d'En Comú Podem, deixaven la decisió de la pancarta en mans del batlle Pau Ricomà i el seu vot de qualitat perquè els dos grups, independentistes i constitucionalistes, empataven a vots. Ricomà va votar a favor i, des d'aleshores, el tema de la pancarta ha sigut una polèmica política recurrent fins a arribar al punt que, un cop convocades les eleccions d'aquest diumenge, 10 de novembre, el Partit Popular va presentar un recurs demanant la seva retirada durant el període electoral i el consistori la va retirar.

"🔥ARA MATEIX: S’incendia un bus a l’estació de TGN" "🔴 10-N: Victòria socialista a la ciutat de Tarragona"