GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Ajuntament vol recuperar la marca de la històrica 'Ràdio Tarragona'

L'emissora del cèlebre Maginet Pelacanyes era un referent i va integrar-se sota el paraigua de RNE l'any 1978
La referència del Maginet perdura amb una estàtua a tocar de l'Amfiteatre | Cedida

L'Ajuntament de Tarragona vol recuperar la històrica marca de 'Ràdio Tarragona', l'emissora local ja desapareguda que va convertir-se en un referent a la ciutat entre els anys 1933 i 1978. Des de la plaça de la Font entenen que el nom conforma «un intangible a preservar» i que «no podem permetre que es perdi o que se'n faci un mal ús» donat el seu valor històric, tal com ha avançat el digital Tarragona 21. La marca pertany actualment a Ràdio Televisió Espanyola (RTVE), a qui el consistori li demanarà la cessió de la titularitat per poder-li donar una segona vida allunyada de les ones.

 

 

Des de finals dels anys 70, la cèlebre emissora va ser absorbida pel gran paraigua de RNE, un cop la corporació estatal va anar prenent forma després de la dictadura. 'Ràdio Tarragona' es va anar consolidant com una referència a la ciutat gràcies a la creació de personatges que ja formen part del patrimoni immaterial de Tarragona, com el conegut Maginet Pelacanyes, rere el qual sempre es va amagar el tarragoní Josep Maria Tarrassa.

 

L'Ajuntament vol reutilitzar la marca de la històrica 'Ràdio Tarragona' com a patrimoni històric de la ciutat

La intenció del consistori amb la proposta de recuperar la titularitat del nom no passa, però, per una nova vida a les ones o els mitjans de comunicació. La segona vida de 'Ràdio Tarragona' correspon al seu patrimoni històric, i no es descarta crear uns guardons o uns premis vinculats a la ciutat amb aquesta nomenclatura, a tall d'homenatge.

 

Totes aquestes propostes són idees, però, que resten a l'espera de saber si RTVE accepta la cessió d'una marca que encara és de la seva propietat. La corporació estatal ja va anunciar fa unes setmanes que posava a la venda les seves oficines de ràdio i televisió a Tarragona per fer front a la crisi econòmica que pateix.

 

També et pot interessar