GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Ajornada la reobertura de l'esplanada de l'Amfiteatre, el Fòrum de la Colònia i el Passeig Arqueològic

L'aforament es limita a un terç | S'extremaran les mesures de protecció i seguretat
Amfiteatre de Tarragona, la joia de la corona del llegat romà | TarragonaDigital

 

 

ACTUALITZACIÓ 18 de maig - 11.15 hores

L'Ajuntament de Tarragona tira enrere la proposta de reobertura dels tres recintes del conjunt arqueològic patrimonial de Tàrraco, previstos per aquest dilluns, 18 de maig. El comunicat de la conselleria de Patrimoni explica que s'ajorna «per qüestions logístiques». Els espais que s'havien d'obrir són la part superior de l'Amfiteatre, el Fòrum de la Colònia i el Passeig Arqueològic

 

 

NOTÍCIA 14 de maig - 13.25 hores

La Tarraco Romana comença a despertar després de més de dos mesos sotmesa a l'imperi del coronavirus. Alguns dels elements més destacats del patrimoni de la ciutat reobriran al públic aquest dilluns, 18 de maig, coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Museus més deslluït que es recorda. L'esplanada superior de l'Amfiteatre, la joia de la corona, serà un d'aquests primers espais a reobrir.

 

També reobre el passeig arqueològic de la Muralla i el Fòrum de la Colònia, si bé en els tres casos serà sota fortes mesures de protecció i seguretat i amb un control estricte de l'aforament, que es limitarà a un terç de la seva capacitat habitual per tal de garantir el respecte per les distàncies de seguretat en tot moment.

 

Del turisme virtual al patrimoni gratuït: Tarragona no vol resignar-se a un any perdut

L'horari dels tres recintes serà de 8.30 a 14.30 hores i les entrades seran gratuïtes fins el dia 31 de maig. Ho ha confirmat el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, qui ha explicat que «la gent de Tarragona ha fet un esforç increïble, i per tant ara se’ls convida a visitar el patrimoni de la ciutat de manera gratuïta, per tal que sigui accessible a totes les famílies que s’hi vulguin apropar».

 

Pinedo ha matisat que «tot visitant podrà estar segur» del compliment de les mesures de protecció i dels límits d'aforament, i ha exposat que «és una oportunitat per apropar els nostres espais museístics a tots els tarragonins i tarragonines de manera accessible i segura».

 

El turisme i l'atractiu romà de Tarragona són dos dels grans motors econòmics de la ciutat que enguany quedaran seriosament tocats per la crisi que s'ha desencadenat, i des de la conselleria de Turisme ja es van avançar a la previsible pèrdua de visitants amb la creació de diverses rutes virtuals per descobrir la ciutat a través de la pantalla: l'anomenat turisme de confinament.