L'antic Mercat del Fòrum acollirà la seu central del Centre d'Art de Tarragona

L'edifici, que era competència de l'empresa municipal ESPIMSA, ha passat a mans de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament, qui ja ha encarregat un estudi preeliminar
L'edifici de l'antic Mercat del Fòrum es convertirà en la seu del Centre d'Art. | Google Maps

 

L'edifici de l'antic Mercat del Fòrum de Tarragona es convertirà en la seu central del Centre d'Art. El primer pas perquè això es produeixi ha arribat aquest dijous, quan l'empresa municipal ESPIMSA ha traspassat a l'Ajuntament les competències de l'espai, que ara serà responsabilitat de l'àrea de Cultura. «Necessitàvem un lloc que fos el centre de recursos del Centre d'Art», deia la regidora de Cultura, Begoña Floria. Cal recordar que el Centre d'Art té la sala d'exposicions al Tinglado 2.

El Centre d'Art arribarà a la plaça del Fòrum

El Centre d'Art comptarà amb la seu central a la plaça del Fòrum, a l'edifici de l'antic Mercat del Fòrum. «Feia temps que buscava un lloc i he pensat que portar el Centre d'Art a la Part Alta era la millor opció», assegurava Begoña Floria. Tant la presidenta d'ESPIMSA com la pròpia Floria han valorat «molt positivament» el primer tràmit per aconseguir executar aquest projecte. 

Encara no es coneix ni el cost que suposarà fer ús de l'antic edifici, sense activitat des del 2008, ni tampoc la distribució de l'espai. La regidora Floria ha encarregat aquest mateix dijous al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya un estudi preeliminar de l'antic Mercat del Fòrum. «D'aquesta manera podrem saber quins espais podem utilitzar, quina distribució farem servir i quines obres cal fer», manifestava la regidora. 

L'objectiu del Centre d'Art és dinamitzar la Part Alta

Begoña Floria assegurava que «la Part Alta és el barri més creatiu de Tarragona». Aquest és el principal motiu pel qual la regidora ha decidit establir la seu del Centre d'Art al bellmig del nucli antic de la ciutat. «Al voltant de l'antic Mercat del Fòrum es podrà articular un conjunt d'activitats molt important d'artesania i creació, dinamitzarà el comerç i permetrà fer difusió de les entitats de Tarragona», assegurava. 

L'antic edifici que acollia el Mercat del Fòrum encara conserva les parades de venda de productes i té un petit entresòl, on antigament hi havia les oficines. Té tres façanes que comuniquen als carrers Peixateries i Merceria i també a la mateixa plaça. Són diàfanes, amb paret de vidre decorada i vinilada. El Teler de Llum ja hi ha fet activitats, també els Tallers Oberts Part Alta o projectes com Sopa de Galets. 

"NOVETATS sobre el nou projecte de la Tabacalera de Tarragona" "El nou destí laboral de qui era president del port de Tarragona"