Imatge de monsenyor Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense.

L'arquebisbe de Tarragona demana que els presos passin el confinament a casa

El cap de l'església catalana ha fet balanç de la seva primera Setmana Santa al capdavant de l'arxidiòcesi de Tarragona

L'arquebisbe de Tarragona, monsenyor Joan Planellas, ha fet  balanç  de la seva primera Setmana Santa al capdavant de l'arxidiòcesi de Tarragona. El bisbe tarragoní s'ha estrenat al capdavant d'aquesta celebració en plena pandèmia mundial per culpa del coronavirus.

Monseyor Planellas ha parlat als micròfons de Tarragona Ràdio. El també president de la Conferència Episcopal Tarraconense, l'òrgan de govern dels bisbes catalans, ha explicat que s'ajornarà la  cloenda dels 25 anys del Concili Provincial Tarraconense. Es tracta d'una data marcada en vermell pels bisbes catalans i que s'havia de dur a terme a la Catedral de Tarragona el dia 30 de maig.  Així mateix, en aquesta Setmana Santa que ha abandonat els carrers dels pobles i ciutats d'arreu del país per passar a les pantalles dels habitatges particulars, 13.000 tarragonins i tarragonines han seguit per les xarxes  les retransmissions dels diferents actes  que s'han anat duent a terme.

«Que els presos passin el que queda de confinament a les seves llars»

En el seu sermó de  Divendres Sant, monsenyor Planellas va llançar un missatge amb forta càrrega política. En concret, el prelat tarragoní va dir que «m’uneixo a les paraules manifestades ―tant a l’Àngelus del passat 29 de març, com a la Missa de Santa Marta del passat dilluns, dia 6― quan el papa Francesc ha recordat el deure  que tenen els governants de  vetllar  per la salut  dels qui es troben reclosos a les presons. Per això, voldria demanar a les autoritats que durant el període d’estat d’alarma, amb un gest de generositat, d’humilitat i d’humanitat, es permeti a tots els presos i preses, que ja gaudeixen de permisos per sortir de la presó, que puguin passar el que resta de confinament  a les seves llars amb la família».

L'arquebisbe de Tarragona també va aprofitar l'ocasió per llançar un missatge d'esperança i recordar que cal donar una  resposta contundent i solidària davant la crisi sanitària i social a causa del coronavirus.  El cap de l'església catalana ha deixat clar, durant l'entrevista, que és «un drama» la  mort de tanta gent i que els familiars no es puguin acomiadar com toca.