Atacs als Fragadis de Tarragona després del desallotjament del CRAE

Els fets s'han produït al llarg del cap de setmana
Una de les concentracions contra el desallotjament del CRAE Sant Josep, davant del supermercat SPAR de la Rambla Vella. | CRAE Alliberat

 

Diversos supermercats SPAR de la ciutat de Tarragona han patit protestes i atacs aquest cap de setmana, després del desallotjament que es va produir divendres, 24 d'agost, del CRAE Sant Josep. L'edifici és propietat de Fragadis SL, l'empresa propietària dels antics supermercats Fraga i actual responsable de la marca SPAR a la zona de Tarragona.

Després del desallotjament, la mateixa nit de divendres, diversos establiments de Fragadis SL a la ciutat van patir algunes pintades a les seves portes amb la inscripció 'CRAE', evidenciant així la relació entre aquests atacs i el desallotjament que els Mossos d'Esquadra havien dut a terme divendres a primera hora del matí. A més, algunes d'aquestes botigues també van rebre atacs als panys de les seves persianes durant la nit i matinada de divendres a dissabte.

Una protesta després del desallotjament del CRAE Sant Josep

Ja el mateix divendres, 24 d'agost, a darrera hora del dia, es va donar a conèixer una convocatòria de protesta a la plaça de la Font de Tarragona en contra del desallotjament del centre ocupat. Es va dur a terme cap a les set de la tarda, amb la presència de diverses desenes de persones. Després de la protesta, encapçalada per una pancarta amb el text «Contra l'especulació, 'okupació', CRAE Alliberat», una petita comitiva de persones es va dirigir al supermercat SPAR més proper.

Un cop allà, van dirigir diversos càntics de protesta i el supermercat va haver de tancar, per raons de seguretat, les seves portes. La protesta va perdurar uns minuts fins que va acabar dissolent-se una estona més tard.

El mateix dissabte a la nit, van ser diversos els supermercats SPAR que van tornar a patir pintades de protesta. A banda de diversos grafittis, també es van poder trobar alguns panys de persiana segellats amb silicona i altres danys a les façanes dels establiments, segons s'ha pogut veure també a través de les xarxes socials.

Una imatge de la protesta contra el supermercat SPAR de la Rambla Vella. | Arran Tarragona

 

"ATENCIÓ: Cs denuncia la inseguretat i la brutícia del Barri del Port de Tarragona" "ATENCIÓ: Ciutadans critica que els independentistes «polititzin Santa Tecla»"