L’AVV Catedral descarta vigilar la Part Alta amb un dron i aposta per patrulles a peu

El president de l'entitat, Jordi Ferré, assegura que s'ha abandonat la iniciativa «per una trucada dels Mossos» en què sel's va dir que l'ús que en volien fer no estava permès
L'AVV Catedral no patrullarà finalment la Part Alta amb un dron. | Cedida

El passat mes d'agost, TarragonaDigital informava que l'AVV Catedral volia acabar amb la inseguretat ciutadana que vivia (i viu) la Part Alta de Tarragona, fent patrulles nocturnes amb un dron. La voluntat de l'entitat veïnal era realitzar vols de prova durant els mesos d'agost i setembre, per posar en servei el dron un cop passades les festes de Santa Tecla. Finalment, això, no serà així.

El president de l’AVV Catedral, Jordi Ferré, ha confirmat a TarragonaDigital que des de l’entitat veïnal «hem descartat la utilització d’un dron per vigilar la Part Alta durant les nits». Ferré ha explicat que han deixat córrer aquesta iniciativa perquè «vam rebre una trucada dels Mossos que ens van comentar que l’ús que volíem fer del dron no estava permès».

El líder veïnal ha assegurat que durant els mesos d’agost i setembre han realitzat diverses proves gravant-se a ells mateixos amb el dron i que els resultats havien estat satisfactoris. Finalment, però, la iniciativa ha quedat, de moment, guardada en un calaix.

Imatge de la plaça dels Natzarens, un dels punts conflictius de la Part Alta. | Google Maps

 

La inseguretat a la Part Alta és una problemàtica existent des de fa temps, disparant-se en els darrers mesos amb diversos episodis. Jordi Ferré ha recordat que «la gent vol viure segura i si l’administració no els ho garanteix, busquen la manera de fer-ho ells mateixos». Un dels grans problemes, assegura el líder veïnal, és «la presència d'alguns MENA i exMENA problemàtics».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

D'altra banda, en les últimes setmanes alguns veïns han decidit tirar pel dret i col·locar càmeres de vigilància als seus domicilis. En aquest sentit, el president de l’AVV Catedral ha afirmat que «mitja dotzena de veïns han decidit instal·lar aquests dispositius».

Altres veïns han optat per assegurar les finestres amb portes metàl·liques per evitar l'entrada d'assaltants. Cal recordar que aquestes instal·lacions han de gravar l'interior de l'habitatge, ja que no està permès per llei que aquests dispositius enregistrin imatges de la via pública.

Una setantena de voluntaris

Des de l’AVV Catedral aposten ara per unes anomenades ‘patrulles ciutadanes’, tot i que Jordi Ferré no ha volgut definir-les així. El líder veïnal ha assenyalat que «no podem esperar més i tenim una setantena de voluntaris per aquest projecte que no busca cap enfrontament, només la seguretat de les persones i la solidaritat». Aquests voluntaris sortiran en grups de diverses persones, donant servei a les nits, que és «quan hi ha més perill i no hi ha ningú que vetlli per la nostra seguretat», ha dit.

Un cotxe de la Guàrdia Urbana patrullant per la Part Alta. | Cedida

 

En aquest sentit, el president de l’associació ha comentat que «volem que sigui un servei d’ONG, sense cap ànim de lucre, que acompanyi aquelles persones que ho sol·licitin, que vagi a comprar medicines a persones grans i que, fins i tot, porti menjar als sensesostre». Si finalment tira endavant la iniciativa, Ferré vol que en la presentació hi participin els Àngels de l'Infern de Barcelona, amb qui ja ha contactat.

Ferré ha assegurat que «farem la tasca social que l’Ajuntament no fa i tindrem mà estesa amb la Guàrdia Urbana i els Mossos». Precisament, el passat dijous es va celebrar una reunió entre representants veïnals de la Part Alta amb els cossos policials, en què es va anunciar que es destinaran més efectius a aquesta zona de la ciutat.

"📝 Dani Rovira o Santiago Segura, plats forts de temporada al Palau de Congressos a TGN" "❗ULTIMA HORA: L'Ajuntament de TGN té 12h per treure la pancarta dels presos"