Una parella de Mossos d'Esquadra del dispositiu «Vibio» davant la Catedral de Tarragona

Baixen un 23% els delictes denunciats a la ciutat de Tarragona durant l'any 2020

El descens més significatiu és a la Part Alta (40%) | Fins a 3.000 denúncies per incomplir la normativa anticovid

Durant l'any 2020, els delictes comesos i denunciats han baixat un 23% a la ciutat de Tarragona. És la principal conclusió que s'ha fet pública després de la reunió periòdica de la Junta Local de Seguretat —entre Ajuntament, Guàrdia Urbana i Mossos— d'aquest dimecres, 2 de desembre. El cap de la Guàrdia Urbana tarragonina, Enrique Fernández, ha destacat que «les mesures de restricció i el confinament han accentuat la baixada de delictes, però és una tendència que ja notàvem abans» de l'arribada de la pandèmia a la ciutat.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Aquest descens general del 23% dels fets delictius va disparar-se a una caiguda màxima del 75% dels delictes denunciats durant el confinament més estricte de la primavera. Les autoritats han destacat que el delicte més habitual a Tarragona són els furts, que ocupen gairebé 4 de cada 10 denúncies fetes, i la novetat enguany és que les estafes relacionades amb el comerç electrònic ascendeixen a la segona posició, convertint-se en un 17% del total de delictes de l'any. La gran majoria d'altres fets delictius han baixat respecte a l'any anterior.

Els delictes denunciats baixen un 40% a la Part Alta i un 28% als barris de Ponent en el darrer any

El conseller de Seguretat a l'Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, ha volgut fer un balanç «molt positiu» dels dispositius de seguretat especials de la Part Alta i dels barris de Ponent, i ha confirmat un descens dels delictes del 40 i 28%, respectivament, respecte a l'any anterior. «Això ens indica que el nostre model de vigilància conjunta entre Guàrdia Urbana i Mossos és un model que trenca la impunitat i la perdepció d'inseguretat de la ciutadania, que ens acosta a una policia de proximitat a la nostra ciutat i que esdevé extrapolable a qualsevol altra zona de Tarragona», ha valorat el conseller.

Manel Castaño també ha valorat «l'èxit de l'acció policial a l'edifici del carrer de Sant Andreu del Serrallo», el conegut com a 'Rancho Grande', després que a mitjans d'agost es desallotgés el polèmic edifici i que els fets delictius denunciats a la zona s'hagin desplomat des d'aquelles dates al barri. «Accions com la de l'edifici de Sant Andreu o com la del carrer dels Ferrers de la Part Alta han actuat a dos focus de la ciutat que causaven molts problemes i han influït en els resultats finals d'aquest descens dels delictes a Tarragona», ha valorat el cap de la Guàrdia Urbana.

Fins a 3.000 sancions per saltar-se les restriccions anticovid a Tarragona

Castaño també ha confirmat que, durant l'any 2020, a la ciutat de Tarragona ja s'han interposat un total de 3.000 sancions i denúncies per incomplir les mesures de restricció relacionades amb la pandèmia de la Covid-19, majoritàriament per saltar-se la normativa de mobilita to per no dur les mascaretes obligatòries a la via pública. Durant la primera onada es van interposar prop de 1.850 sancions, destaca, i les 1.150 restants són de la segona onada, molt més recent.

«El que d'aquí en traiem és que una població molt majoritària ha tingut i té una actitud responsable i ha complert amb totes les obligacions», considera el conseller, qui no amaga que 3.000 sancions «són moltes» en una ciutat com Tarragona. Els robatoris amb violència o en domicilis es mantenen un any més com els que causen més preocupació entre la ciutadania, han conclòs els responsables de la Junta.


Comentaris