Ballesteros anuncia «mà dura» contra l'incivisme a la ciutat

L'alcalde de Tarragona anuncia noves mesures per lluitar contra aquesta problemàtica perquè assegura que ha augmentat en els darrers mesos
La Font del Centenari de Tarragona destrossada. | TarragonaDigital

 

Mà dura contra l'incivisme. Aquest és el missatge que ha llençat l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, després de les destrosses a diverses estàtues de la Font del Centenari. L'alcalde ha anunciat tres mesures encaminades a combatre aquesta problemàtica: endurir l'ordenança de convivència cívica, reeducar als joves i més campanyes de conscienciació.

Mesures contra l'incivisme a Tarragona

La primera de les mesures, modificar l'ordenança de convivència cívica, té per objectiu combatre de forma ràpida i eficaç els comportaments incívics. Això si, segons informa l'Ajuntament no es pretén multar sinó «potenciar els treballs comunitaris per aconseguir una reeducació de les persones que delinqueixen».

  

  

La segona mesura consistirà en la creació d'una taula multidisciplinària on participaran federacions de veïns i diverses àrees de l'Ajuntament, com ara Seguretat Ciutadana, Neteja, Ensenyament, Brigada Municipal i Patrimoni Històric, amb l'objectiu de «reeducar els joves». Per últim s'engegaran campanyes de conscienciació per lluitar contra l'incivisme dirigides a escoles, instituts, centres cívics i llars de jubilats.

  

  

Pel govern els comportaments incívics van des de les pintades al mobiliari urbà, com a baixar la brossa fora d'hora o fer servir l'espai públic com abocadors o fins i tot aparcar en doble fila. L'Ajuntament de Tarragona es mostra preocupat per «l'increment els darrers mesos de comportaments incívics».

Comportaments incívics 

La nit del passat diumenge, 16 de setembre, un acte vandàlic a la coneguda Font del Centenari de la Rambla Nova de Tarragona va provocar greus destrosses a les escultures d'aquesta font. El cap d'una de les escultures o altres parts d'aquestes van quedar a terra. Ahir mateix l'alcalde va condemnar els actes en un post a la xarxa social Facebook. On demanava a la gent que tingués informació sobre els possibles responsables que l'aportes. «Només així els hi podrem fer entendre que el civisme és la base de la bona convivència. Quan es perd el respecte per l'espai públic la convivència ciutadana trontolla», escrivia. 

  

  

Aquesta no és però l'única acció incívica que ha patit Tarragona aquestes darreres setmanes. Les pintades a alguns llocs emblemàtics de la ciutat o les destrosses al mobiliari públic han estat recurrents els darrers dies. Sense anar més lluny aquest matí un dels lavabos de carrer per homes de la plaça de la Font es despertava partit per la meitat.

Imatge dels lavabos destrossat a la plaça de la Font | TarragonaDigital

 

Les destrosses al mobiliari urbà així com la resta de comportaments incívics comporten grans despeses a l'Ajuntament de Tarragona. Els temes de la brutícia i la deixadesa també. Ahir el portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Pau Ricomà, va exigir al govern un pla de xoc per lluitar contra la brutícia de la ciutat.

"ATENCIÓ: Joan Miquel Nadal reclama que Ballesteros «rectifiqui»" "ÚLTIMA HORA: Així és el nou Seat Tarraco que acaben de presentar a Tarragona!"