Ajuntament de Tarragona.

BAN DE L’AJUNTAMENT DE TARRAGONA: Mesures preses amb motiu del coronavirus

L’Ajuntament de Tarragona ha activat el Pla bàsic d’actuació municipal per pandèmies, que ha passat a la fase d’emergència. Per aquest motiu, s’insta la ciutadania a seguir les indicacions oficials.

  • Tal com estableix l’acord del Govern de la Generalitat per a la contenció del coronavirus, queden suspesos fins al 27 de març, tots els actes tant públics com privats, organitzats a la ciutat de Tarragona que tinguin un aforament superior a 1.000 persones; en cas que l’aforament sigui inferior, però, cal limitar-lo a un terç de la capacitat de l’espai.
  • Es recorda, per tant, que han cessat totes les activitats programades o que tenen lloc, aquests dies, en espais municipals de Tarragona.
  • No obstant això, es manté obert el servei de l’OMAC de la Rambla Nova 59, i els serveis socials que es presten als equipaments de Bonavista, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau.
  • La major part dels tràmits que s’hagin de fer davant de l’Ajuntament, s’efectuaran de forma telemàtica mitjançant la pàgina web https://etramits.tarragona.cat/. Si no es té certificat acreditatiu de la identitat electrònica, se’n farà l’oportuna comprovació amb posterioritat. En qualsevol cas, els tràmits presencials s’hauran de fer per cita prèvia (que es pot demanar per telèfon al 977 29 62 58 o al 977 29 62 56).
  • Entre d’altres mesures, es procedeix a tancar parcs infantils, biblioteques, museus i espais d’informació turística.
  • Es recorda també l’obligatorietat dels establiments privats de seguir les normes que ha establert la Generalitat de Catalunya pel que fa a limitar a un terç els aforaments. La responsabilitat per tal de prevenir la propagació del Covid-19 és col·lectiva.
  • S’aconsella que  les persones es desplacin a peu per la ciutat en la mesura del possible i es prega que, com a prevenció, la gent gran, els infants i el col·lectiu d’estudiants i estudiantes romanguin a casa, per la seva seguretat. Alhora també s’insta els ciutadans i ciutadanes a rebaixar al màxim la seva activitat social, i a col·laborar quan sigui necessari amb els seus veïns per satisfer les necessitats més bàsiques de tothom.
  • Agraïm la col·laboració i emplacem la ciutadania a mantenir-se informada per mitjà dels canals oficials.

Tarragona, 13 de març de 2020

L'Alcalde de Tarragona

Pau Ricomà Vallhonrat