Els tallers mecànics del barri del Port envaeixen la zona verda

Els veïns denuncien la falta d’aparcament agreujada per aquesta problemàtica

El carrer de Smith de Tarragona, al barri del Port, està ple de tallers mecànics. Els veïns es queixen que els responsables d’aquests establiments aparquen els cotxes a la zona verda del carrer durant dies,  fins i tot mesos, i deixen als veïns sense lloc per aparcar. I segons expliquen a TarragonaDigital.com, els responsables de la Guàrdia Urbana tampoc en fan un control exhaustiu.

Els cotxes dels tallers, a la zona verda

La situació és sobretot greu al tram del carrer de Smith que va de la plaça dels Infants fins al carrer de Jaume I, a la cantonada amb aquest últim carrer hi ha tres tallers, que estarien utilitzant la zona verda per estacionar els cotxes. Segons ha pogut comprovar aquest diari, hi ha diversos cotxes en zona verda que estan en mal estat, és a dir, trencats, sense matrícula, amb el capó obert, i que tenen el tiquet del parquímetre per fora del vidre aguantat amb el parabrisa, com es pot veure a la fotografia. Serien doncs aquests els cotxes dels tallers. 

El tiquet d'un euro sostingut pel parabrisa d'un cotxe
El tiquet d'un euro sostingut pel parabrisa d'un cotxe | Caralp Mariné

 

Segons els veïns els responsables del taller posen un tiquet de 50 cèntims o un euro i l’enganxen a la part de fora, com en la foto, perquè la Guàrdia Urbana sàpiga que són cotxes del taller i no els multin. «No sé si tenen un acord, només dic que hi ha dos fets que passen simultàniament: ells posen els tiquets així i la Guàrdia Urbana passa de llarg», denuncia un dels afectats. Precisament és un veí que s’ha donat de baixa de la zona residencial, perquè assegura que tot i pagar per poder aparcar a la zona verda, no troba mai aparcament.

Tots els cotxes que aquest migdia estaven estacionats davant dels tallers en aquest carrer tenien tiquet. Ara bé, de quantitats no molt altes. «Ells saben –Guàrdia Urbana– que els cotxes amb el tiquet per fora el parabrisa tenen posada la quantitat mínima i estan setmanes al mateix lloc», es queixa un veí. També asseguren que el mateix problema es repeteix a altres carrers del barri. 

Els veïns expliquen a aquest diari que han vist repetides vegades com els responsables del taller s’apropen al parquímetre amb un paper on tenen els nombres de totes les matrícules i treuen tiquets. Ho fan, diuen, quan veuen que hi ha agents vigilant la zona. I és llavors quan deixen aquests tiquets amb imports de 50 cèntims o un euro als parabrises.

Un dels afectats es va posar en contacte amb els responsables de la Zona Blava per comentar-los la situació. En un correu electrònic el responsable, Salvador Molina Ferre, va prometre que passaria personalment a veure quina era la situació. Però, els veïns asseguren que el problema segueix persistint. Molina també li explica a aquest veí que alguns d’aquests vehicles tenen multes, i «no poques», diu en un correu electrònic al qual ha tingut accés aquest mitjà. 

Un dels cotxes estacionat davant d'un taller
Un dels cotxes estacionat davant d'un taller | Caralp Mariné

 

De fet, la presidenta de l’Associació de Veïns del Barri del Port, Mari Carmen Puig, explica que li han arribat comentaris de diversos veïns sobre aquesta qüestió. «M’han arribat queixes dels veïns que no tenen lloc per aparcar i que han vist que passa això», explica ella, que diu que vol informar-se més i investigar una mica quina és la situació. Puig defensa que els tallers tinguin un espai on deixar els cotxes, però li sembla injust que ho facin d’aquesta manera.

Falta d’aparcament al barri del Port

El problema és més alarmant per la falta d’aparcament que hi ha en aquest barri. És per això que des de l’Associació de Veïns reivindiquen que hi hagi més espais d’aparcament.  La portaveu diu que  ha demanat reiteradament al consistori que netegin algun dels solars abandonats i els utilitzin com aparcament taronja, d’aquests que costen un euro al dia.

Cotxes amb tiquet al parabrisa
Cotxes amb tiquet al parabrisa | Caralp Mariné

 

Així doncs que la zona verda, pensada principalment pels residents de la zona, estigui ocupada per les empreses que treballen al barri no ajuda a solucionar aquesta falta d’espai, sinó que l’agreuja. És per això que els veïns reclamen solucionar el conflicte i generar més espais d’aparcament.