El futur Institut-Escola de l'Arrabassada tindrà una biblioteca oberta a tota la ciutadania

El centre educatiu ajorna al 2021 la reobertura | Pares i alumnes reclamen celeritat
El director dels serveis territorials d'Educació de Tarragona justifica el retard en les obres de l'equipament per «problemes tècnics amb el terreny» | ACN

La biblioteca del futur Institut-Escola que s'està construint a l'Arrabassada serà una biblioteca pública oberta a tota la ciutadania. Així ho han acordat aquest dimecres, en una reunió de treball a l'Ajuntament, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el conseller d'Educació, Josep Bargalló. Les obres del nou centre s'han endarrerit i no faran possible la reobertura de cara al pròxim setembre, tal com s'havia anunciat inicialment, i el nou Institut-Escola haurà d'esperar al curs 2021-2022 per entrar en marxa i acollir els primers alumnes.

A la reunió s'ha obert la porta a què el nou centre esdevingui «un pol comunitari educatiu, cultural i social» a mig termini amb una biblioteca «oberta i que doni servei a tots els habitants de Llevant» i preparada per acollir activitats culturals com qualsevol altra biblioteca pública del país. Ho han anunciat, satisfets, Bargalló i Ricomà a la sortida de la trobada. També s'ha insistit en la idea que el curs escolar comenci el dia 14 de setembre «si les condicions epidemiològiques es mantenen estables», i s'ha abordat el seguiment a les neteges i desinfeccions de les escoles.

L'Institut-Escola de l'Arrabassada hauria d'entrar en funcionament de cara al curs 2021-22 | Mauri

L'Institut-Escola de l'Arrabassada no obrirà portes abans de l'any 2021

La construcció del nou Institut-Escola, endarrerida per una sèrie de «problemes tècnics sobre el terreny», és una de les grans reclamacions dels pares i mares vinculats al centre, qui han demanat reaccions i celeritat en diverses ocasions a les administracions per tal d'accelerar la reobertura del nou centre, una necessitat reconeguda per tots els agents. S'espera que l'espai entri en funcionament de cara al setembre de 2021, si bé només donaria servei als alumnes de 1r d'ESO. Durant els cursos progressius, però, s'espera anar obrint més aules per acollir els cicles superiors fins a consolidar el model.

El projecte de construcció del futur Institut-Escola de l'Arrabassada contempla un termini d'obres total de quatre anys, tan bon punt el projecte definitiu estigui redactat i ratificat i el rellotge es posi en marxa.

"Atenció: Ja es coneixen els primers concerts de Santa Tecla 2020!" "TGN: La petició de Ricomà al seguici per tirar endavant Santa Tecla"