GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Tarragona batejarà la Biblioteca de Torreforta amb el nom de Pepita Ferrer

El consell plenari d'aquest divendres també debatrà atorgar la Medalla de la Ciutat al Gremi de Pagesos, amb motiu dels seus 700 anys

El consell plenari de l'Ajuntament de Tarragona d'aquest pròxim divendres, que se celebrarà de forma telemàtica, votarà la proposta de batejar la Biblioteca de Torreforta, ubicada al centre cívic del barri, amb el nom de Pepita Ferrer. Aquesta petició, votada favorablement a la darrera Comissió del Nomenclàtor, va ser feta per un grup de ciutadans que recorden el seu important llegat pel barri, la ciutat i el país.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Pepita Ferrer Lucas va néixer a Barcelona el maig de 1938 i va morir a Torreforta el gener de 1993. Ferrer va arribar al barri tarragoní als anys 60 i junt amb el seu marit va muntar una rellotgeria. Va ser una destacada escaquista, arribant a ser vuit vegades campiona d’Espanya. En l'àmbit dels escacs, també va ser la primera dona espanyola que va assolir la categoria de Mestra Internacional d’escacs i va crear una escola, a més de promocionar els escacs a diverses escoles tant de Tarragona com de Reus. Segons un comunicat enviar per l'Ajuntament, Pepita Ferrer «també va ser una gran impulsora de la cultura general i una activista del barri que va estimar tant».

 

Medalla de la ciutat al Gremi de Pagesos

D’altra banda, el consell plenari d'aquest divendres també debatrà la proposta d’atorgar la medalla de la ciutat al Gremi de Pagesos, amb motiu dels 700 anys d’història d’aquesta entitat, així com per la seva important trajectòria com a ens cultural de la ciutat.

 

Un altre dels punts de l'ordre del dia, votarà que l'Ajuntament de Tarragona presenti la candidatura del Museu Bíblic Tarraconense a la sisena convocatòria de distincions de mèrit als serveis distingits del Consell Comarcal del Tarragonès. Segons la proposta del consistori, «el Museu Bíblic compleix tots els requeriments que es demanen, sent un complement a la programació cultural de la ciutat, amb un impacte social i cultural rellevant, que dota de contingut cultural la ciutat i fomenta la convivència entre les persones a través de la cultura».