Bodegues, gastronomia i música a la XXI Fira del Vi DO Tarragona

La fira se celebrarà el cap de setmana del 14 al 16 de juny
La Fira del Vi DO Tarragona oferirà degustacions a tots els assistents | Josep Martí

 

El tercer cap de setmana de juny Tarragona acollirà la XXI edició de la Fira del Vi DO a la plaça Corsini, just davant del Mercat Central. Del 14 al 16 de juny, diversos cellers i bodegues del territori estaran presents al municipi per apropar el món del vi a tots els seus assistents. Un any més, la DO Tarragona, juntament amb Wine in Moderation han organitzat una edició carregada de cultura i tradició.

 

La Fira del Vi DO Tarragona es trasllada aquest cap de setmana a la plaça Corsini

El president de la DO Tarragona, Vicens Ferrer, i el conseller Francesc Roca han presentat la XXI Fira del Vi local | Toni Cabanillas

El president de la DO Tarragona i el conseller de Promoció Econòmica, Francesc Roca, han presentat aquest dilluns les novetats de l'edició d'enguany. La mostra canviarà la tradicional Rambla Nova per la plaça Corsini, i vol establir sinergies amb el renovat Mercat Central. «Cal potenciar la qualitat local perquè el públic tarragoní descobreixi que el vi de casa nostra és de primera categoria», ha convidat Ferrer. Seran un total de 23 cellers, un centenar de vins diferents i vuit paradistes del Mercat qui centraran l'oferta de la fira.

 

La voluntat del canvi és potenciar l'enoturisme a Tarragona i promocionar els vins amb denominació d'origen local. L'objectiu és mantenir la línia de l'any passat, on es van superar les 18.000 degustacions, i acompanyar la iniciativa de música en directe amb figures com el mediàtic Joan Reig, històric bateria d'Els Pets. «Seran tres dies de tast i de cultura de vins recomanables per a tothom», han avançat els organitzadors.

 

La mostra acollirà un centenar de vins diferents de 23 cellers de la demarcació

Les jornades comptaran amb un espai gastronòmic a on podreu trobar les millors opcions per acompanyar tots i cadascun dels vins presents a la fira. Així doncs, podreu deixar-vos aconsellar per la Formatgeria Rosillo, Embotits de la Garrotxa, Cal Verdaguer, Forn Franquesa. Coques de Perafita o pels diversos Expositors del Mercat Central de Tarragona. Tots ells us acompanyaran en el vostre viatge gastronòmic arreu dels diversos productes propis de la terra. 

 

Cal destacar la més d'una vintena de cellers participants, els quals oferiran degustacions dels seus vins a tots aquells que vulguin gaudir de les peculiaritats d'aquests. Els Cellers són Adernats-Catedral del Vi, Cellers Unió, Societat Agricola de Valls, Castell d'Or, Celler Mas Vicenç, De Muller, Vinya Janine, Vives Ambròs Vins i Caves, Padró i Família, Yzaguirre Vermouth, Celler Sanromà, Celler Mas del Botó, Celler Suñer, Celler Mas Bella, Celler Pedrola, Biopaumerà, Molí de Rué, Estol Verd Celler, Lafarineravins, Cellers Blanch i Cava Reverté. 

La plaça Corsini de Tarragona serà l'escenari de la Fira | Josep Martí

 

El programa de la XXI Fira del Vi DO Tarragona

Divendres 14 de juny

— 18.00 a 22.30 hores. Mostra de vins de la DO Tarragona.

— 19.30 hores. Inauguració de la 21a Fira del Vi de la DO Tarragona a càrrec de les autoritats.

 

Dissabte 15 de juny

— 11.00 a 15.00 hores i de 18.00 a 22.30 hores. Mostra de vins de la DO Tarragona. 

— 18.30 hores. Sessions Vi-Níliques amb 'Republicq DJ.

— 20.00 hores. Sessions Vi-Níliques amb 'Reig Bord P.D.'.

 

Diumenge 16 de juny

— 11.00 a 15.00 hores i de 18.00 a 21.30 hores. Mostra de vins de la DO Tarragona.

— 18.30 hores. Sessions Vi-Níliques amb 'Strictly Vinyl Dj's'.

"🏆Tarragona premia els seus comerciants als Premis Fòrum Comerç" "🔴 Pau Ricomà, més a prop de ser el pròxim alcalde de Tarragona"