Una dona entregant mantes per a la campanya de l'Arc Serveis Assistencials SL discover

La campanya 'Que ningú passi fred' de l'Arc Serveis Assistencials entrega mantes als més necessitats

L'entitat manté contacta amb botigues de Càritas del Camp de Tarragona| La gent grant «sent vergonya» per demanar qualsevol cosa

L'Arc Serveis Assistencials SL inicia la campanya  contra la pobresa energètica, sota el nom de 'Que ningú passi fred'. La iniciativa té com a objectiu la recollida de mantes i roba d'abrigar per repartir entre aquelles persones necessitades, gent gran o amb dependència.

L'equip assistencial de l'Arc realitza, cada any per aquestes dates, un estudi sobre les necessitats bàsiques de les llars per fer front al fred. Els treballadors i treballadores contacten directament amb els usuaris, per comprovar si tenen mantes i abrics, si la calefacció o l'estufa funcionen, si poden accedir a la bombona de gas butà  o quin és l'estat de les instal·lacions.

A banda de proporcionar mantes i abric a aquelles persones que no poden fer gestions per elles mateixes, l'Arc també s'encarrega de  garantir  l'arribada del gas butà o qualsevol altre servei. Així mateix, l'entitat convida a tothom qui tingui mantes o roba d'abrigar per donar, que es posi en contacte amb qualsevol de les seus de l'Arc, a  Tarragona  o al  Vendrell.

El tancament de bars ha provocat que la gent gran no surti de casa

La gerent de l'Arc Serveis Assistencials, Jerusalem Torra, explica que a algunes persones «els favergonya  demanar», sobretot a la  gent gran, i a aquest fet se li suma que el tancament de bars i restaurants, ha fet que moltes persones grans es quedin a casa  i no surtin per res.

«Estan més a casa perquè no poden anar a fer el  cafè  o l'esmorzar i les llars estan  fredes, ja que la gent gran no acostuma a connectar l'estufa o la calefacció», relata Torra.

És per això que iniciatives com 'Que ningú passi fred' són vitals per protegir aquests col·lectius. Entre altres estratègies, l'Arc manté un  contacte  estret amb les botigues de Càritas de diferents municipis, que disposa de mantes i  roba d'abrigar procedent de donacions.

Les persones que vulguin col·laborar amb la campanya poden contactar amb l'Arc a través del correu electrònic larcserveistgn@gmail.com o a través dels  telèfons 977 56 22 61 / 626 67 08 89 / 650 53 02 58.