Façana de l'Ajuntament de Tarragona, a la plaça de la Font

Setmana de moviments polítics al saló de plens de l'Ajuntament de Tarragona

Aquest dijous es coneixerà la substituta de la regidora de la CUP, Laia Estrada | En Comú Podem ha anunciat una assemblea a la militància per decidir sobre els acords

Aquesta setmana es preveuen moviments al voltant de la possible ampliació  de govern  a l'Ajuntament de Tarragona. De moment, la data fixa és aquest dijous, 25 de febrer, quan la CUP farà públic la substituta de la nova diputada al Parlament, la tarragonina Laia Estrada

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Les anticapitalistes han confirmat que Eva Miguel  serà la nova portaveu cupaire al saló de plens tarragonins. El grup municipal de la CUP ha sigut el suport extern del govern municipal tarragoní durant aquest any i mig llarg de mandat municipal. L'altra pota externa de la coalició d'esquerres tarragonina és Junts per Tarragona, sobre qui estan centrades totes les mirades. Sobre Junts i, també, sobre la compatibilitat de la formació liderada per Didac Nadal amb els dos regidors de govern d'En Comú Podem, Hermán Pinedo i Carla Aguilar. Cal recordar que Nadal no ha tancat mai la porta a donar suport al govern, i els Comuns sí que han vetat la presència de Junts per considerar-los «la dreta catalana». 

Anunci d'assemblea

A finals de la setmana passada, i davant les informacions que indicaven que l'entrada de Junts per Tarragona al  govern municipal  era imminent, els Comuns van haver de sortir al pas, per un possible enuig entre part de la militància, i anunciar la convocatòria d'una assemblea.

En un correu electrònic enviat als membres dels Comuns, la directiva de la formació a la ciutat de Tarragona ha recordat que «d'acord amb el que preveuen els estatuts d'En Comú, qualsevol acord de govern ha de ser aprovat per la militància en una assemblea». Els Comuns, però, no han posat data a aquesta assemblea: «Debatrem el tema i decidirem d'acord amb els ritmes interns».