Carles Castillo: «Han portat els Mossos i els Bombers al col·lapse»

El diputat tarragoní al Parlament de Catalunya considera que la seguretat, en mans de Mossos i Bombers, «s'ha podrit» amb l'actual govern
El diputat socialista tarragoní, Carles Castillo, al seu despatx del Parlament de Catalunya | Facebook/ Carles Castillo

 

Sessió ordinària del ple del Parlament de Catalunya. A l'ordre del dia, la validació del decret llei de la conselleria d'Interior, aprovat el passat 20 de desembre, que comporta la convocatòria de 750 noves places de Mossos d'Esquadra i 250 de Bombers. En el torn d'intervenció, per part del grup parlamentari socialista ha intervingut el diputat tarragoní Carles Castillo, qui no s'ha estalviat una anàlisi dura de la situació dels principals cossos de seguretat i emergències de Catalunya.

Castillo ha retret al conseller d'Interior, Miquel Buch, que «la seguretat se'ls ha podrit». El polític tarragoní ha insistit en el fet que «vostès reconeixen, al seu decret llei, que la situació actual és fruit de les retallades pressupostàries de governs dels quals són hereus directes, en els objectius, en els partits i en les formes».

Carles Castillo ha advertit, també, que «la seguretat i les emergències han aguantat gràcies a l'esforç dels seus professionals però el crèdit d'aquest govern, i la paciència dels professionals, s'ha esgotat». «S'ha deixat arribar a una situació demencial, de col·lapse, que incrementa el risc dels béns que s'han de protegir, entre els quals està la vida humana» ha reblat Castillo. 

«Volem saber que els Mossos tenen les cartutxeres en condicions»

Carles Castillo ha insistit en la idea que «els professionals no poden realitzar el seu treball en condicions adequades, amb eines caducades, sinó malmeses, que els posen en risc». Castillo ha conclòs la seva intervenció des del faristol del parc de la Ciutadella reclamant al govern català que «volem saber que els Mossos tenen les cartutxeres en condicions perquè un tercer no els pugui treure l'arma i que els Bombers tenen els vehicles i les màscares en condicions adequades».

També et pot interessar

Vuit agents ARRO dels Mossos a Tarragona, sense armilla antibales pròpia des de fa dos anys

Internament en règim tancat per a la menor que va prendre l'arma i disparar un mosso a Tarragona

Li pren la pistola a un mosso d'esquadra i intenta disparar-li al centre de Tarragona

Envelliment, irregularitats i defectes estructurals al Parc de Bombers de Tarragona

"La solució als ocupes d'un carrer de Tarragona, una mica més a prop" "ATENCIÓ: Supès el judici contra un pare acusat d’abusar de la seva filla a TGN"