Pla general d'infants, acompanyats amb els seus pares, en el primer dia desconfinament a la Rambla Nova de Tarragona

Els carrers comercials de Tarragona registren un descens de prop del 30% de tràfic per la campanya de Reis

Girona ha estat la demarcació amb una caiguda més pronunciada del nombre de clients, amb més d'un 40%

Els carrers comercials  de Catalunya han registrat un descens del 30% del tràfic  per la campanya de Reis, cosa que es tradueix de forma directa en una caiguda de les vendes  en un dels períodes més esperats pels botiguers durant tot l'any. Més encara en el marc d'una pandèmia  que gairebé els ha deixat amb les caixes buides durant més de tres trimestres.

Tarragona  ciutat ha registrat unes caigudes de tràfic de vianants pels carrers comercials notables en comparació amb l'any anterior amb descensos del 28% per Reis, del 24% pel Pont de la Puríssima i del 23% per les dates de Nadal. Amb això, els comerços han registrat importants descensos de clients, especialment per Reis, que poden arribar a una desfeta de fins al 44%.

La caiguda de clients als principals comerços de Tarragona supera el 40% durant el període de Nadal i Reis

A la resta de capitals catalanes, però, els números no surten millor. A Barcelona, el nombre de vianants ha caigut un 33% durant la campanya de Reis, un 31% en el pont de la Puríssima i un 29% en la campanya de Nadal. La davallada en el tràfic també ha impactat en l'entrada als establiments comercials, amb una reducció de les entrades  del 44% en el pont; del 39% durant Reis, i del 32% al Nadal.

La demarcació de Girona  ha estat la que registrat un descens de clients més pronunciat, del 62% durant el pont de la Puríssima; del 54% per Reis, i del 43% al Nadal. I a Lleida, el menor descens de transeünts es va registrar durant el pont de la Puríssima, amb una caiguda del 20% i un lleu descens del 15% a les entrades als establiments. No obstant això, les dades de tràfic  van empitjorar per Nadal i Reis, amb un descens del 32% respecte a l'any anterior.