Cementiri de Tarragona

El cementiri de Tarragona impulsa un Tots Sants esglaonat per evitar aglomeracions

La Xarxa Santa Tecla demana la màxima col·laboració ciutadana

Una data tan assenyalada com Tots Sants arriba en plena segona onada de la  COVID-19 arreu del país. Per aquest motiu, i a l'espera de les noves mesures que puguin prendre les autoritats competents en els pròxims dies, la Xarxa Santa Tecla, propietària del  cementiri de Tarragona, impulsa una celebració esglaonada del dia dels difunts. 

Santa Tecla demana no esperar al cap de setmana de Tots Sants i fer la visita als cementiris durant els  dies previs, si és possible. A més a més, des de l'entitat tarragonina també es demana que, quan vinguin, els visitants limitin la visita a la  sepultura indicada i s'abstinguin de visitar la resta del cementiri. La Xarxa prega, per poder dur a terme Tots Sants de manera segura, evitant aglomeracions, la màxima col·laboració i comprensió per part de la ciutadania.

Mesures concretes 

I pel que fa a les mesures concretes, són les següents: ampliació de l'horari  i jornada continua de les 9 del matí fins a les 18 hores entre el dia 24 d'octubre i el 2 de novembre, ambdós inclosos;  reducció de l'aforament del cementiri, amb personal de control i suport a entrades i sortida; recomanació d'un temps màxim d'estada de 30 minuts; ús de la mascareta i de gel hidroalcohòlic obligatori; grups de sis persones màxims; i seguir les indicacions i la senyalització del recorregut dins del cementiri. 

Com a mesura addicional, s'ha posat en marxa una eina de  localització digital de sepultures, El localitzador de sepultures facilita al visitant la ubicació exacte del lloc de sepultura del seu familiar o conegut. Aquest localitzador es pot consultar a través de la web del cementiri de Tarragona. Els visitants rebran un fulletó informatiu que recull les principals mesures de seguretat, un codi QR per accedir al localitzador de sepultures i un planell del cementiri.