Imatge dels manifestants del col·lectiu 'Silenci, rebel·leu-vos', davant dels jutjats de Tarragona

Un centenar de membres del col·lectiu ‘Silenci, rebel·leu-vos’ es concentren a Tarragona per commemorar l’1-O

Els manifestants s’han plantat davant les comissaries de la Policia Nacional, Guardia Civil i Mossos d’Esquadra

Un centenar de membres del col·lectiu ‘Silenci, rebel·leu-vos’ s’han manifestat a Tarragona per commemorar el segon aniversari de l’1-O. Com fan habitualment, s’han reunit davant dels jutjats i han fet una aturada de mitja hora amb cartells demanant l’alliberament dels presos independentistes. Després s’han dirigit a la comissaria de la Policia Nacional i s’hi han plantat en silenci durant deu minuts amb els cartells alçats, davant la presència dels agents policials espanyols i dels Mossos d’Esquadra. Posteriorment han anat fins a la comissaria de la Guàrdia Civil per repetir l’acció, però un cordó dels Mossos els ho ha impedit i s’han quedat a uns 50 metres. Finalment, s’han reunit a la comissaria dels Mossos, on han acabat l’acció.

El col·lectiu ‘Silenci, rebel·leu-vos’ es concentra des de fa un any i quatre mesos diàriament de dilluns a divendres interpel·lant a les autoritats policials i judicials perquè es «rebel·lin» contra l’existència de «presos polítics i exiliats». El seu portaveu, Lluís Pastrana, ha demanat aquest dimarts als rectors de les universitats que s’abstinguin de contractar jutges i fiscals que «estan infringint sistemàticament els principis bàsics del dret penal». «No té sentit que a la universitat prediqui amb uns principis i que després a la seva feina no els respecti», ha apuntat Pastrana en referència a alguns professionals del dret.

Membres del col·lectiu 'Silenci, rebel·leu-vos' davant del cordó dels Mossos d'Esquadra a prop de la comandància de la Guardia Civil a Tarragona
Membres del col·lectiu 'Silenci, rebel·leu-vos' davant del cordó dels Mossos d'Esquadra a prop de la comandància de la Guardia Civil a Tarragona | ACN

 

Reclamen que Torra condemni «la violència dels Mossos»

Pastrana també ha demanat la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, en cas que no sigui capaç que els Mossos no utilitzin la violència per fer front a accions no violentes. El portaveu ha recordat que els membres del col·lectiu van ser durant quatre mesos a Madrid durant el judici al procés i que mai van ser agredits per membres de la policia espanyola. A més, ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que condemni «la violència dels Mossos» i «d’algunes bèsties que hi ha a les unitats ARRO i Brimo».