GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Centenars de persones a la manifestació unitària del 25-N a Tarragona

La marxa ha anat del Balcó del Mediterrani al Palau de la Justícia

 

Centenars de persones han participat aquest diumenge, 25 de novembre, en la segona manifestació de la jornada a la ciutat de Tarragona coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones. La marxa estava convocada per aquest diumenge a la tarda pel col·lectiu Fridas, però ha esdevingut una manifestació unitària en sumar-s'hi diverses entitats del territori com ara Les Violetes, Batucada Tympanum, Lliures i Combatives, sindicat STR, CCOO, Coordinadora feminista de Vila-seca, H20, Col·lectiu LGTB Camp de Tarragona, Assegora't TGN, Plataforma Tarragona Antiespecista, l'associació cultural Bandera Negra, l'associació cultural Acrítica, Catalunya en Comú TGN - Podem TGN, Dones ERC Tarragona.

Mireu la galeria de fotos de la manifestació 25-N a Tarragona

 

Alguns dels participants i membres d'aquestes entitats han difós a les xarxes socials algunes de les imatges de la jornada, que s'ha desenvolupat en forma de marxa entre el Balcó del Mediterrani i el Palau de la Justícia de la ciutat:

 

 

 

25 de novembre, una jornada molt reivindicativa a Tarragona

La diada del 25 de novembre ha estat altament reivindicativa a la ciutat de Tarragona. Al migdia, un centenar de persones s'han manifestat contra les violències masclistes, però la marxa més concorreguda ha estat la de la tarda, la unitària. Com al matí, els col·lectius manifestants han denunciat que les víctimes de violència masclista són més que les que es compten a les dades oficials. Al llarg del recorregut, a ritme de la batucada Tympanum, han mostrat pancartes feministes i, arribats al Palau de la Justícia, han llegit diversos manifestos de repulsa a la violència contra les dones.

 

A més, a l'alçada de l'estàtua dels Despullats, s'hi ha fet la recreació d'un espai d'homenatge a les víctimes, amb cartells amb el recull de tots els seus noms i pancartes on es podia llegir «El comptador de la vergonya», i tres làpides amb diverses inscripcions.