obra-exposicio-pere-español

El Centre d'Art Tarragona presenta la mostra 'Narratives particulars', de Pere Español

La mostra, que es pot visitar a l'Espai Expositiu Tinglado 2, fa un repàs a l'obra de l'artista i exposa peces inèdites treballades a través de diferents tècniques

El Centre d'Art Tarragona acull l'exposició 'Narratives Particulars', de Pere Español, a l'Espai Expositiu Tinglado 2. La mostra, la qual fa un repàs pel treball gràfic de l'artista i també exposa obra nova inèdita, és una producció pròpia dins el projecte 'Trajectòria' i està comissariada per Aureli Ruiz.

Pere Español, nascut a Valls, és un artista plàstic multidisciplinari que treballa sobre diferents tècniques. Ha realitzat nombroses exposicions pictòriques individuals i col·lectives i ha editat, amb Agustí Domingo i diversos escriptors, una sèrie de carpetes d'obra gràfica i llibres d'artista. També ha participat en instal·lacions per a accions dramàtiques i ha elaborat escenografies per a teatre. 

Divisió de l'exposició

Les obres, exposades a l'Espai Expositiu Tinglado 2, es poden agrupar en dos grans pols.  La trama oscil·la entre un relat fictici i una versemblant de narrativa personal. Per aquest motiu, l'espai expositiu tarragoní s'ha dividit en tres estances i en sis àmbits per acollir l'obra, i dins d'un paràmetre de temps, que comença l'any 2013 i arriba fins a l'actualitat. 

La mostra comparteix espai i dates amb la videocreació guanyadora del Festival LOOP 2018 'El Estado del Malestar', de María Ruido, en un certamen coorganitzat juntament amb la resta de centres d'arts de la Xarxa Pública de Centres i Espais d'Arts Visuals de Catalunya.

L'exposició es podrà visitar al Centre d'Art de Tarragona, al Tinglado 2, fins al diumenge 5 de maig, amb l'horari següent:

  • De dimarts a divendres, de 16.00 hores a 19.00 hores
  • Dissabtes, d'11.00 hores a 13.00 hores
  • Diumenges i festius, d'11.00 hores a 14.00 hores

D'altra banda, la videoprojecció es podrà veure amb els mateixos horaris fins al 28 d'abril

El Tinglado com a espai expositiu del Centre d'Art

Ara per ara, el Tinglado de Tarragona s'ha consolidat com a un dels pilars del Centre d'Art. Ha acollit dues produccions pròpies: 'The burning blade', de Marcel Pey, i 'Pep Escoda. Retrats', un viatge per la trajectòria d'aquest reconegut fotògraf serrallenc. La primera va rebre la visita de 2.200 espectadors entre el 17 d'agost i el 7 d'octubre de 2018, i per la segona, encara oberta fins al 28 de febrer, hi han passat 2.000 persones des del 20 de desembre. 

Pel que fa al Teler de Llum, segon pilar del centre, només hi ha hagut una intervenció artística durant aquests dotze mesos. Es tracta del mural que l'artista urbà Megan va fer a l'institut Pons d'Icart, el passat mes de novembre. L'obra recorda els fets de la Guerra del Francès a la ciutat, i la iniciativa va comptar amb la participació dels alumnes del centre.