Cinc creuers i 7.000 turistes arriben a Tarragona en una setmana de rècord

Els dies 12, 14 i 16 de setembre agrupen les arribades d’aquesta setmana potent
Imatge d'un creuer a Tarragona | TarragonaDigital.com

 

Els creuers són, sens dubte, un dels sectors econòmics pels quals està apostant el Port de Tarragona i també el territori. Tot i que les xifres de creuers que arriben aquí encara són molt inferiors si es comparen amb altres ports com el de Barcelona, la tendència està augmentant de forma trepidant. Justament aquesta setmana és una setmana de rècord pel sector. Passaran per Tarragona cinc creuers amb més de 7.000 turistes.

 

Setmana rècord de creuers al Port de Tarragona

El dimecres dia 12 va arribar el creuer Spirit de la companyia britànica Marella Cruises. Una empresa gestionada per la gran operadora TUI Uk. Es tractava d'un creuer en transit, va fer parada a Tarragona de vuit del matí a sis de la tarda. Transportava més de 1.200 passatgers. Segons informació facilitada pel Port a TarragonaDigital els turistes van anar d'excursió a diversos llocs del territori, altres van quedar-se pel centre de Tarragona. La majoria de passatgers eren de nacionalitat britànica. El vaixell venia de Roses i es dirigia a Eivissa. 

 

El divendres 14 arribaran al port tarragoní dos creuers. El Costa Victoria, de l'empresa Costa Cruceros. Es tracta de l'operador de creuers número 1 a Europa, i té la seva seu a Gènova, Itàlia. Una companyia a la qual es pot veure sovint per Tarragona. En aquest cas es tracta d'un creuer amb embarcament i desembarcament a Tarragona, és a dir, hi ha passatgers que inicien o acaben aquí el seu viatge. Altres són passatgers en trànsit, és a dir que han embarcat o desembarcaran a altres ports, la majoria italians. En total més de 2.300 visitants aniran a aquest vaixell. El creuer arribarà a Tarragona després de fer escala a Palma de Mallorca. 

 

També farà parada al nostre territori aquest divendres el Marella Explorer, de la mateixa companyia britànica Marella Cruises. Procedent de Palma de Mallorca i amb destinació a Sète (França), transporta gairebé dues mil persones. Farà una parada d'unes deu hores en la qual els turistes podran fer excursions pel territori o visitar la ciutat de Tarragona pel seu propi peu. La majoria d'ells són britànics. 

 

Per acabar, el diumenge, 16 de setembre, veurem al port el Marella Dream, un altre dels creuers de la britànica Marella Cruises. En aquest cas els turistes venen de Marsella i es dirigeixen a Eivissa, en total en són més de 1.500. La majoria també són de nacionalitat britànica.  

 

I finalment el Wind Surf, un creuer pilotat per la companyia Windstar Cruises. Windstar és una empresa amb seu a Seattle, als Estats Units. Es tracta d'una línia de creuers de luxe. L'empresa compta amb sis iots d'alta qualitat que transporten, al contrari dels grans creuers, poques persones, entre 148 i 310 persones. En aquest cas transportarà a 312 creueristes que arribaran al port a les nou del matí i marxaran a les 10 de la nit. El vaixell ve de Barcelona i es dirigeix a Eivissa. La majoria de passatgers són americans o canadencs. 

 

Augmenta el nombre de creuers a Tarragona

Segons les últimes dades del Port, el mes de juliol van arribar a Tarragona més de 14.000 passatgers. Enguany ja s'ha superat la xifra assolida l'any passat: més de 51.000 creueristes han passat pel Port de Tarragona. El mateix amb el nombre d'escales. De gener a juliol se n'han fet 31, mentre que en el mateix període de l'any passat se'n van fer 17, és a dir, han augmentat un 82%.

 

Segons les previsions facilitades per l'autoritat portuària en el tancament de l'exercici de 2017, s'espera que arribin a Tarragona més de 80.000 passatgers aquest 2018. Així i tot, i tenint en compte les dades assolides fins al moment, no es descarta que la xifra pugui ser superior. El dels creuers és doncs un sector estratègic pel Port de Tarragona.

 

Part d'aquests esforços implica la construcció d'una gran terminal de creuers on es puguin trobar aparcats entre tres i quatre vaixells d'aquest tipus a l'hora. Mentre això no arribi els creuers aniran a una nova terminal, temporal, situada al moll de Vila-seca, que podrà donar cabuda a dos vaixells a l'hora. Ara estan en un moll provisional, que dificulta la mobilitat els autobusos i creueristes i s'ha quedat petit.

Més notícies de la categoria Tarragona