GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Viñuales (Cs) es reivindica com el «vot útil contra l'independentisme» el 26-M

Els taronges han tancat la campanya amb un acte en petit comitè a l'Antiga Audiència de Tarragona
Rubén Viñuales espera millorar els quatre regidors que va aconseguir el 2015 | Toni Cabanillas

Música èpica i entren l'alcaldable de Ciutadans per Tarragona, Rubén Viñuales, i la tarragonina Lorena Roldán, diputada i portaveu taronja al Parlament. Ciutadans ha escollit un acte en petit comitè a la sala gran de l'Antiga Audiència per cloure en confiança una llarga campanya electoral on aspira, per primera vegada, a formar part del govern de la ciutat a partir d'aquest diumenge, 26 de maig.

 

 

«Aquest diumenge guanyarem l'alcaldia i farem que Tarragona sigui la primera capital catalana 'naranjita'!», ha obert foc Viñuales entre els aplaudiments dels convençuts assistents. L'alcaldable s'ha encomanat a la història i les virtuts de la Tarraco Romana per articular un discurs enèrgic en clau municipalista per a la ciutat. El cap de llista de Ciutadans s'ha reivindicat com un ciutadà «obsessionat pel patrimoni» i ha reivindicat el turisme, la seguretat i la mobilitat com a principals eixos del seu programa.

 

Rubén Viñuales ha tancat la campanya de Ciutadans amb el suport dels mediàtics Lorena Roldán i Jordi Cañas

Ciutadans Tarragona ha tancat la campanya electoral aquest divendres a l'Antiga Audiència | Toni Cabanillas

«Per ser alcalde de Tarragona cal que t'agradi la història», ha clamat un enèrgic Viñuales davant una trentena de persones. El candidat vol fer bones les perspectives que el situen en línia ascendent durant els darrers quatre anys. Cal recordar que Ciutadans ja va donar la campanada a les urnes de Tarragona el 2015, quan va saltar a la segona posició amb quatre regidors. Després d'un mandat a l'oposició, els taronges no han amagat en cap moment la seva ambició de passar al govern, i, a ser possible, de liderar-lo.

 

Rubén Viñuales ha volgut compartir escenari amb la resta de la llista electoral de la formació. La diputada Roldán ha alçat el to i ha obert la capsa dels trons, tots ells amb una clara diana en forma de Partit Socialista. «Ballesteros suma 12 anys d'alcalde sense projecte ni rumb per Tarragona, i només vol perpetuar-se en el càrrec», li ha etzibat una Lorena Roldán que ja ha donat per fet un hipotètic pacte entre PSC i ERC en cas que l'aritmètica ho permeti. «Votar PSC és votar ERC», ha insistit.

 

La diputada Lorena Roldán mossega els socialistes: «Ballesteros no té ni rumb ni projecte»

La tarragonina no ha escatimat en crítiques cap als socialistes, i ha pronosticat que «necessitem alcaldes constitucionalistes, alcaldes de Ciutadans». «Tarragona és una ciutat estratègica: és la segona ciutat més important de Catalunya», ha tret pit. Ha agraït a Viñuales que «no s'ha deixat intoxicar per les mentides del nacionalisme», i ha demanat que el govern de Tarragona canviï de mans cap a «un projecte que acull a tota la gent que se sent òrfena de partit».

 

Jordi Cañas: «Els darrers 4 anys de Tarragona evidencien el final d'un cicle polític»

El candidat europeu Jordi Cañas ha tancat l'acte dels taronges a Tarragona | Toni Cabanillas

Amb més d'una hora i quinze minuts de retard, i després d'una pausa musical forçada al ritme de 'La Chica de Ayer' al piano, ha aparegut en escena el plat fort de l'acte: el candidat de Ciutadans al Parlament Europeu Jordi Cañas. El barceloní tampoc ha frenat un discurs hostil cap al govern de Josep Fèlix Ballesteros, de qui ha valorat que «els darrers 4 anys de Tarragona evidencien el final d'un cicle polític». Cañas ha desitjat sort a Viñuales i ha exclamat que «el nostre objectiu no és altre que governar Tarragona».

 

Els aplaudiments, però, no l'han acabat d'acompanyar fins que ha abandonat l'eix municipal per obrir l'escenari a la pàgina nacional. Ha demanat el vot per tal que Ciutadans aconsegueixi un bon resultat al Parlament Europeu, on ha vaticinat que «qui no seurà és Puigdemont, que entrarà a la presó». La candidatura de Rubén Viñuales ha posat el punt final a la campanya electoral marcant distàncies amb el PSC i sense referir-se a possibles pactes amb les forces contràries a l'independentisme. La nit de diumenge, Ciutadans espera fer un nou salt endavant i reeditar la sorpresa que ja va donar a les darreres municipals.

 

També et pot interessar