Imatge de l'estat en el qual es troba un dels immobles de l'interior de la Ciutat Residencial a Tarragona.

La Ciutat Residencial de Tarragona continua degradant-se mentre les administracions no posen fil a l'agulla

El grup municipal de Junts per Tarragona insta al govern local tarragoní a iniciar converses amb el govern català, titular de l'equipament, per «reobrir a la ciutadania la Ciutat Residencial»

La Ciutat Residencial de Tarragona, el complex creat  el marc de l'obra sindical d'Educació i Descans de la dictadura franquista i destinat a acollir famílies que venien a estiuejar a les seves extenses instal·lacions, continua el seu procés de degradació. De tant en tant algun partit polític de Tarragona demana que s'habiliti per l'ús ciutadà. 

Aquest dilluns, 2 de desembre, ha sigut el grup municipal de Junts per Tarragona qui ha reclamat a l'equip de govern municipal, format per ERC i En Comú Podem, que iniciï els tràmits amb el govern de la Generalitat de Catalunya per a «reobrir a la ciutadania la Ciutat Residencial». Junts per Catalunya governa la Generalitat i Junts per Tarragona és la seva marca a la ciutat.

«Mentre Llevant pateix una enorme mancança de serveis públics, tenim un espai de 14 hectàrees tancat»

«Cal dignificar-la i obrir-la, d'una vegada per totes, a la ciutadania», ha manifestat la consellera de Junts per Tarragona, Elvira Vidal, que ha recordat que aquest espai, conegut també com la Ciutat de Repòs i Vacances, «fa vuit anys que resta tancat i absolutament degradat». 

«Mentre l'àrea de Llevant pateix una enorme mancança de serveis públics, tenim un espai de 14 hectàrees tancat», ha manifestat Vidal. En aquest sentit, el Grup Municipal de Junts per Tarragona proposa «l'elaboració d'un estudi que determini les necessitats en matèria d'equipaments públics i, posteriorment, elaborar un projecte amb coordinació amb la Generalitat i amb un procés de participació ciutadana». La proposta de Junts per Tarragona s'elevarà al pròxim plenari municipal mitjançant una moció.

La consellera de Junts per Tarragona ha declarat que l'espai es podria aprofitar «per ubicar serveis municipals que el veïnat fa anys que reclama com són una oficina que realitzi les funcions de l'Oficina Municipal d'Atenció a la Ciutadania (OMAC), una altra de la Guàrdia Urbana per incrementar la presència d'agents i diferents locals adreçats a totes les entitats veïnals, socials, esportives, ecologistes i culturals dels barris propers».

«També cal aprofitar aquest extens equipament abandonat per habilitar un aparcament, encara no s'ha trobat cap alternativa a l'eliminació de places a la Platja Llarga», ha apuntat Vidal, qui assenyala que fins i tot es podria crear un centre d'interpretació de la natura, tallers i horts urbans.

Imatge d'una de les zones de la Ciutat Residencial plena de fulles i abandonada.
Imatge d'una de les zones de la Ciutat Residencial, plena de fulles i abandonada. | Cedida


Comentaris