Comencen les obres transformació de la Rambla del Pilar

Aquest projecte de millora en aquest barri tarragoní, amb una inversió de 122.000 euros, eliminarà barreres arquitectòniques i pavimentarà l'espai a un sol nivell
Imatge de la Rambla del Pilar, amb els primers materials de treball, aquest dimarts al matí. | Tarragona Digital

 

L’esperada i reivindicada nova Rambla del Pilar, als barris de Ponent, és més a prop de ser una realitat. L'empresa adjudicatària ja ha començat a portar material i a fer prospeccions del sòl, per tal de començar els treballs de remodelació durant aquesta setmana.

 

La reforma de la plaça ubicada entre els blocs Camisas i Riu Cinca del barri del Pilar inclou, entre altres actuacions, l’eliminació de barreres arquitectòniques, com voreres i desnivells, que milloraran l’accessibilitat, així com una nova pavimentació.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Des de l’Associació de Veïns El Pilar – Eixample, s’han mostrat satisfets de l’inici d’obres, tot i que estan descontents amb la consellera de l'Ajuntament de TarragonaPaula Varas, titular de l’àrea de Domini Públic. Segons l’entitat veïnal, a finals del mes d’agost, en qüestionar Varas sobre si l'espai estaria disponible per a les Festes del Pilar, aquesta els va comunicar que era «impossible que les obres es realitzessin aquest any».

 

Els veïns, davant aquesta afirmació, es van posar en contacte amb l’empresa ACSA que els va confirmar que començarien a portar material a partir del 16 de setembre, tal com així ha estat.

 

Imatge dels materials que l'empresa ja ha portat al barri del Pilar per iniciar les obres de la Rambla. | Tarragona Digital

 

Aquesta afirmació de la consellera de Domini Públic contrasta amb la informació publicada al perfil del contractant de l’Ajuntament de Tarragona, on es pot comprovar que va ser la mateixa consellera Paula Varas qui, el passat 2 d’agost, va signar el decret de formalització del contracte amb ACSA, empresa adjudicatària de les obres. Prèviament, la consellera Laura Castel havia signat el decret d’adjudicació, en data 22 de juliol de 2019.

 

A tot aquest ball de dates, cal afegir que TarragonaDigital es va posar en contacte amb l’Ajuntament de Tarragona la passada setmana per preguntar sobre l’inici de les obres i la resposta va ser que «els treballs començaran a principis d’octubre».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Com a conseqüència de les obres a la plaça del barri, els actes de celebració de les Festes del Pilar, el pròxim 12 d’octubre, hauran de celebrar-se en un espai alternatiu. Des de l’associació de veïns s’ha demanat permís al consistori per tal que es puguin realitzar al carrer Riu Montsant.

 

Una actuació llargament reivindicada

Les actuacions previstes a la Rambla del Pilar suposen una inversió de 122.000 euros, IVA inclòs, i la durada del contracte és de cinc mesos des de la seva signatura. Així, sobre el paper, les obres haurien d’estar enllestides a principis del pròxim mes de gener.

 

Imatge virtual de com quedarà la Rambla del Pilar. | Tarragona Digital

 

La reforma de la plaça ubicada entre els blocs Camisas i Riu Cinca era una actuació llargament reivindicada pels veïns. Va ser més d’una dècada de lluita per part de l’AVV El Pilar – Eixample fins que el maig de 2018, el llavors conseller d’Espais Públics, José Luis Martín, va tirar endavant el projecte.

 

La previsió inicial era iniciar les obres durant la tardor passada i tenir enllestir l’espai a principis de 2019. Tot i aquests terminis marcats, problemes administratius per la propietat de l’espai van bloquejar el projecte fins poc abans de les passades eleccions municipals, quan es va fer la licitació i adjudicació de les obres.