El Comitè d'Empresa de Bic Iberia a Tarragona, sancionat de sou i feina durant 28 dies

CCOO i UGT denuncien que es tracta d'una mesura «repressiva» i per això han recorregut la sanció als jutjats | Desenes de persones s'han concentrat per donar-los suport
Desenes de persones han donat suport aquest dimecres al matí als integrants del Comitè d'Empresa de Bic Iberia sancionat per la Direcció. | TarragonaDigital

 

Big Iberia ha imposat una sanció de sou i feina durant 28 dies contra el Comitè d'Empresa de Tarragona. Aquesta mesura, que els sindicats qualifiquen de «repressiva», arriba després d'un període de negociació del conveni laboral. Tots dos bàndols es troben distanciats en les seves postures i després d'un seguit de discussions la direcció ha decidit sancionar. El motiu ha estat, segons UGT i CCOO, un correu electrònic enviat des del Comitè fins a la direcció central de Bic a França on es denunciava la situació laboral dels treballadors. Els sindicats han recorregut la sanció davant els jutjats i aquest dimecres es coneixerà la sentència. 

 

 

UGT i CCOO es manifesten contra les mesures «repressives» de Bic Iberia a Tarragona

Desenes de persones s'han concentrat aquest dimecres al matí al davant del Jutjat Social número 3 de Tarragona per donar suport als membres del Comitè d'Empresa de Bic Iberia. Els sindicats UGT i CCOO han recorregut la sanció de l'empresa davant la justícia, atès que consideren la decisió de «repressiva» i feta amb l'objectiu d'«atemorir la resta de la plantilla». 

 

«Considerem que la decisió de la direcció ha estat completament repressiva i injusta», ha etzibat el secretari del Sector Béns d'Equip UGT-FICA de Catalunya, Manel Molina. Els sindicats esperen la sentència dels jutjats per poder prendre mesures, però ja han avançat que, «si no rectifiquen, tirarem endavant altres mobilitzacions». 

 

El conveni laboral de l'any 2018, origen de les discrepàncies

Les discrepàncies entre el Comitè d'Empresa i la direcció de Big Iberia a Tarragona es remunten a la negociació del conveni laboral de l'any 2018. Segons han explicat els sindicats, totes dues postures es trobaven molt distanciades, fet que va provocar discussions entre tots dos bàndols. Finalment, un correu electrònic del Comitè dirigit a la direcció central de Bic, a França, va acabar desbordant la situació. «Només se'ls explicava què estava passant i quina era la reacció de l'empresa en front de les negociacions, on només vetllàvem pels nostres drets», ha explicat Molina. Amb tot, els sindicats reclamen una reacció de la multinacional. 

 

Bic Iberia defensa que el comitè va fer «acusacions i difamacions molt greus»

Per la seva banda, Bic Iberia ha manifestat que els membres del Comitè d'Empresa van fer «acusacions» i «difamacions» molt greus, fet que ha provocat el conflicte. L'empresa va realitzar una investigació d'ofici per esclarir els fets, ja que segons asseguren, el comitè volia «causar perjudici en la reputació i en l'àmbit professional a un dels treballadors»

 

També et pot interessar: 

"❗ ATENCIÓ: TGN s'arma amb inspectors fiscals per cobrar deutes milionaris pendents" "🏖 ALERTA: Salven amb helicòpter una turista ferida a la platja Waikiki a TGN"