Pla mitjà d'una dona a la concentració de la Rambla Nova de Tarragona que mostra un cartell amb el lema 'Recuperem els carrers'

Més d'un centenar de persones es concentren a Tarragona per «recuperar els carrers» i «defensar els drets»

La convocatòria, amb distanciament i mascaretes, s'ha fet sota el lema 'La vida abans que el capital'

Més d'un centenar de persones s'han concentrat aquest dimarts a la tarda a Tarragona en el marc de la convocatòria que s'ha fet en diverses ciutats del país sota el lema 'La vida abans que el capital'. Els assistents, distanciats entre ells i amb mascareta, han exhibit diverses pancartes en les quals s'hi podien llegir lemes com 'Posem la vida al centre', 'Recuperem els carrers', 'Per uns serveis públics 100%' o 'Papers per tothom'. També s'han mostrat estelades, llaços gros i cartells per la llibertat dels presos polítics. Durant l'acció, que ha durat uns 20 minuts, s'ha llegit un manifest i s'han cantat els Segadors. La concentració es repetirà cada dimarts a les vuit del vespre davant l'estàtua dels Despullats, a la Rambla Nova.

Tot i que els organitzadors preveien que un màxim de 20 persones participessin de forma simultània en la protesta, finalment n'han estat moltes més. Tot i això, els assistents han respectat el distanciament i s'han situat al damunt d'uns quadrats que han dibuixat amb guix a l'asfalt.

Un dels assistents ha estat l'encarregat de llegir el manifest sota el lema 'Ens hi van els drets i ens hi va la vida', com a reacció a la detenció d'una dona dimarts passat en una protesta al barri de Gràcia de Barcelona. El text ha fet una defensa del respecte als drets i llibertats civils, i ha criticat la «doble vara de mesurar» amb altres manifestacions.

  

Pla general de les persones concentrades davant l'estàtua dels Despullats, a la Rambla Nova de Tarragona, sota el lema 'La vida abans que el capital'
S'han concentrat davant de l'estàtua dels Despullats de la Rambla Nova | acn

«Ens seguirem manifestant preocupades perquè el cost de la crisi està recaient sobre les espatlles dels treballadors i treballadores, i dels sectors populars, mentre bancs i grans empreses multinacionals no deixen de sumar beneficis, mentre no es posen les bases per reforçar el sistema sanitari públic», han justificat els convocants.

Per això, els organitzadors han fet una crida a tornar a les mobilitzacions «pels drets socials i pels drets polítics». Això sí, han precisat, «amb mascareta i respectant sempre la distància de seguretat entre les manifestants».

Durant la concentració de Tarragona també s'ha cridat el lema «Els carrers seran sempre nostres» i l'acció s'ha tancat, sense incidents, amb els Segadors. Diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Tarragona s'han desplegat a prop dels manifestants però no han intervingut.