El Minipop celebra els 10 anys amb distància i mascaretes

Suu i Carlos Sadness van protagonitzar el concert al Camp de Mart
Suu i Carlos Sadness van cantar una cançó conjuntament durant el concert de 10 anys del Minipop | Judit Sabaté

El Festival Minipop va haver d'ajornar la seva desena edició, que s'havia de celebrar a finals del mes de maig i principis de juny d'enguany, a causa de la pandèmia del coronavirus. Ara bé, l'organització del festival s'ha negat a deixar passar el seu desè any sense cap mena de celebració. Per això, aquest dijous, 20 d'agost, el Festival Minipop va celebrar un concert amb Suu i Carlos Sadness al Camp de Mart de Tarragona, que va aplegar grans i petits que van ballar durant més de quatre hores, això sí, amb les mascaretes posades i respectant la distància de seguretat. 

A les set de la tarda s'obrien les portes del Camp de Mart i els assistents anaven entrant esglaonadament, després de prendre'ls la temperatura. Els acomodadors assignaven els seients corresponents i automàticament els seients contigus quedaven anul·lats, per tal de mantenir la distància de seguretat entre les famílies o els grups. A les vuit del vespre Dj Poppy (Laia Marin) s'encarregava de començar a animar la tarda amb la seva sessió musical 'Restrospectiva Minipop 10', fent boca fins al torn de la Suu, que va començar a les nou. 

El Minipop s'ha readaptat per poder celebrar els seus 10 anys en un concert al Camp de Mart | Judit Sabaté

La jove cantant de Barcelona va repassar les cançons del seu primer disc, 'Natural' (Halley Records, 2018), i va fer ballar els assistents amb els èxits del seu segon àlbum, 'Ventura' (Halley Records, 2020). No hi van faltar «Eres un temazo» i l'aclamada «Tant de bo», cançó d'aquest estiu de TV3. 

A dos quarts d'onze de la nit va ser el torn de Carlos Sadness i el seu indie-pop amb les seves característiques pinzellades tropicals. El cantant, que també va actuar a l'edició del 2019 del Minipop, acaba de treure el seu darrer i quart disc 'Tropical Jesus' (Sony Music, 2020), ple d'influències llatinoamericanes. El bon rotllo de Sadness es va apoderar de l'auditori del Camp de Mart i dels més petits als més grans no van poder evitar aixecar-se del seu seient i ballar al ritme de «Te quiero un poco», «Aloha» o «Isla Morenita». 

Durant el concert, els músics reivindicar que «la cultura és segura», i és que amb aquest concert, el Festival Minipop s'ha reinventat i ha esdevingut un altre exemple que és possible celebrar espectacles musicals i culturals amb totes les mesures de seguretat: distància, gel hidroalcohòlic i mascareta.

Carlos Sadness va portar el seu indie-pop tropical al Camp de Mart | Judit Sabaté

La Suu acaba de treure el seu segon disc, 'Ventura' | Judit Sabaté

"Cultura: Tarragona ja sap com vol convertir el Centre d'Art «en un referent creatiu»" "Objectiu 3.000 euros: la samarreta de Santa Tecla 2020, solidària contra la Covid-19"